Η Fed δεν άλλαξε κάτι στις δηλώσεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση της νομισματικής πολιτικής και ως εκ τούτου δεν είχαμε εκπλήξεις στις αγορές. Για μια ακόμα φορά, η Yellen τόνισε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν όταν θα υπάρξουν ισχυρές ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας είναι σταθερή και ότι ο πληθωρισμός κινείται στο στόχο που έχει θέσει η αμερικανική κεντρική τράπεζα. Το δολάριο αντέδρασε θετικά στις ανακοινώσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε χαμηλά ημέρας σε σχέση με το ευρώ.

  • Το δολάριο παρέμεινε ισχυρό και κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης, με την όποια αδυναμία να είναι βραχύβια.
  • Το AUD δέχθηκε σημαντικές πιέσεις μετά από την ανακοίνωση της πτώσης των αδειών κατοικιών κατά 8,2% έναντι εκτιμήσεων για -1,0%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 9 μηνών.
  • Ωστόσο, στη συνέχεια το AUD ανέκαμψε κυρίως εξαιτίας των flows που δέχθηκε από τα JPY και EUR.
  • Το αμερικανικό ΑΕΠ και οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας, είναι οι σημαντικότερες μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 (#S&P500_U5) – Άνοιγμα: 2.087 Υψηλό: 2.103 Χαμηλό: 2.084 Κλείσιμο: 2.100

30 07 15 spx

Ο αμερικανικός δείκτης αρνείται πεισματικά να κινηθεί πτωτικά και για μια ακόμα φορά ο ΚΜΟ 200 ημερών λειτούργησε ως στήριξης και με δυο ανοδικές συνεδριάσεις έχει καταφέρει να πάρει πίσω σημαντικό μέρος των απωλειών, ενώ δε αποκλείεται μέχρι και αύριο να έχει επιστρέψει στην κορυφή.

Φυσικά, οι αποκλίσεις πληθαίνουν διαρκώς αλλά φαίνεται ότι αν και η Fed έχει αποσυρθεί από τις αγορές ομολόγων, εξακολουθεί να παρεμβαίνει στις αγορές μετοχών κάνοντας χρήση των διαφόρων όπλων που έχει στη διάθεσή της. Τεχνικά, όλα δείχνουν ότι θα κινηθούμε και πάλι προς τις 2.120 μονάδες και στη συνέχεια οι πωλητές θα επανέλθουν. Οι traders που επιχειρούν να πουλήσουν δυνατά, εγκλωβίζονται και βγαίνουν εκτός παιχνιδιού.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.090                   2.110
2.078                   2.120
2.065                   2.128
2.055                   2.135

Facebook Comments