Η έξοδος από το ευρώ χωρίς καμία δυνατότητα οικονομικής στήριξης από φίλιες δυνάμεις, θα σήμαινε ραγδαία υποτίμηση, σκληρή λιτότητα και προσφυγή εκ νέου στο ΔΝΤ για την στήριξη του νομίσματος τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες βουλευτές. 

Όποιος δεν το παραδέχεται αυτό απλά ειτε εθελοτυφλεί ειτε κρύβει την αλήθεια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

Τόνισε πως επέλεξε το δρόμο του συμβιβασμού, γιατί όπως είπε αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια καλύτερη εναλλακτική. 

«Μπροστά μας είχαμε την επιλογή ενός δύσκολου συμβιβασμού ή την επιλογή μιας άτακτης χρεοκοπίας, που προφανώς δεν αποτελεί επιλογή κανενός μέσα σε αυτή την αίθουσα», ανέφερε και τόνισε με νόημα ότι «μετά από σκληρή μάχη αυτό το πλαίσιο συμφωνίας, καταφέραμε να φέρουμε. Αν κάποιος νομίζει οτι μπορούσε μια άλλη κυβέρνηση να φέρει μια καλύτερη συμφωνία δεν έχει παρά να το ισχυριστεί ανοιχτά».

«Αν επίσης κάποιοι νομίζουν ότι μια άλλη κυβέρνηση με έναν άλλο πρωθυπουργό μπορούσε να φέρει μια καλύτερη συμφωνία, επίσης μπορεί να το πει ακόμη και μέσα σε αυτή την αίθουσα», πρόσθεσε. 

«Στόχος δεν είναι οι εκλογές αλλά να προχωρήσουμε τα ζητήματα της χώρας. Οι εκλογές είναι μια διέξοδος όταν αυτές απαιτούνται» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος προσερχόμενη νωρίτερα στο Σινέ Κεραμεικός. 

Έκκληση για ενότητα, συνεννόηση και σύνεση και στις 2 πλευρές απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. 

«Αναγκαίο θα ήταν να μην υπάρχει καν το ρήγμα. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό διότι η χώρα δεν έχει την δυνατότητα να περιμένει», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αριστερή Πλατφόρμα θα καταθέσει πρόταση με την οποία θα ζητά να μην προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
 

Facebook Comments