Από την ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουμε με κάθε επισημότητα ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με γιατρούς, λοιμωξιολόγους και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έθεσε κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με τη πορεία της πανδημίας, τις αιτίες που τα κρούσματα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παρά το lockdown, καθώς και για την αξιοπιστία των στοιχείων, βάση των οποίων η Επιτροπή καλείται να εισηγηθεί για τη διαχείριση της πανδημίας. Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε επίσης ως κρίσιμο θέμα τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα των επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια, για την ασφαλή παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας και τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων. 

Αυτά μαθαίνουμε από την επίσημη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που περιέργως δεν μαθαίνουμε – γιατί δεν ανακοινώνεται – είναι ποιους λοιμωξιολόγους είδε ο Αλέξης Τσίπρας. Απορίας άξιο το μυστήριο, καθότι οι άνθρωποι έχουν ονοματεπώνυμα και είναι -αν μη τι άλλο – προσβλητικό απέναντί τους να προσδιορίζονται γενικώς και αορίστως ως… λοιμωξιολόγοι χωρίς όνομα! 

Ο κ. Τσίπρας σήμερα είδε «λοιμωξιολόγους», αύριο μπορεί να δει «παθολόγους» και μεθαύριο «καρδιολόγους και πνευμονολόγους», αλλά δε νοείται να μην ανακοινώνει καν τα ονόματά τους. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο ίδιος ζητάει πιεστικά να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση. Τα μέλη της επιτροπής έχουν ονοματεπώνυμα, δημόσιο λόγο και σχεδόν καθημερινή παρουσία στα ΜΜΕ. Πώς γίνεται να αμφισβητεί ο κ. Τσίπρας τις εισηγήσεις τους ζητώντας αποδείξεις για τα λεγόμενά τους και τις εισηγήσεις τους και ταυτόχρονα να αποκρύπτει ποιοι είναι οι δικοί του συνομιλητές; Όταν αξιώνεις διαφάνεια για αυτά που είναι ορατά δεν μπορείς να κρύβεσαι πίσω από αόρατους συνομιλητές. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι δε μασάνε τα λόγια τους και λίγο – πολύ οι περισσότεροι έχουν τοποθετηθεί καθαρά για την πανδημία, πράγμα που σημαίνει ότι η αναφορά των ονομάτων τους προδίδει εκ προοιμίου τι περίπου θα είπαν στον κ. Τσίπρα. Γιατί άραγε παραμένουν «μυστικοί»; Μήπως, απλά, λοιμωξιολόγοι  χωρίς όνομα παραπέμπουν σε κόμμα χωρίς πολιτική;

Facebook Comments