Την «ακύρωση» των Χριστουγέννων σε μια σειρά από περιοχές ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά την οποία ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι προστίθεται βαθμίδα 4 περιορισμών (μέχρι στιγμής οι βαθμίδες ήταν 3), στις οποίες εισάγονται περαιτέρω μέτρα, με μέτρα που ισοδυναμούν με lockdown. Για αρχή, οι κάτοικοι της βαθμίδας θα απαγορεύεται να αναμιχθούν την ημέρα των Χριστουγέννων, κάτι που επιτρέπεται για τις υπόλοιπες βαθμίδες.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει η επιδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα. Όπως ανέφερε, υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, μετά τον εντοπισμό της μετάλλαξης.

Παράλληλα, ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις και να εργαστούν μέσω τηλεργασίας. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από αύριο, ανακοινώθηκε, λόγω της ταχείας μετάδοσης της νόσου. 

Facebook Comments