«Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα», είπε χθες ο απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Και αυτό γιατί οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και από σήμερα…κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, για να τελειώνουμε και με αυτή την εκκρεμότητα και να μπορέσει η κυβέρνηση να εστιάσει σε σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τα μείζονα θέματα. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να σηματοδοτήσει μια επανεκκίνηση για το 2021 και γι’ αυτό θα γίνουν αλλαγές. Υπουργοί, όπως ο Γιάννης Βρούτσης, ο Χάρης Θεοχάρης και, το πιθανότερο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αποσύρονται από το κυβερνητικό σχήμα. Άλλοι, όπως ο Χρήστος Ταραντίλης ως νέος εκπρόσωπος, ο Σπήλιος Λιβανός στο Αγροτικής Ανάπτυξης και αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές έρχονται για να αναλάβουν θέσεις στο νέο σχήμα, το οποίο θα έχει αρκετό «μπλε». 

Υπάρχει, δε, και μια άλλη ενδιαφέρουσα μετακίνηση: αυτή του Θεόδωρου Λιβάνιου, του μέχρι πρότινος υφυπουργού Εσωτερικών, στο Μαξίμου. Ο κ. Λιβάνιος είχε μεγάλο μερίδιο στην εκλογική νίκη της ΝΔ το 2019 και θεωρείται εκλογικός γκουρού, με άριστες σχέσεις με πολλούς βουλευτές, καίτοι πασοκογενής. Και αυτή η κίνηση, αλλά και το σαφές γαλάζιο πρόσημο στις αλλαγές, χωρίς πολλές συζητήσεις για τεχνοκράτες δείχνουν και κάτι άλλο, εκτός από το ότι η κυβέρνηση θέλει ένα διαφορετικό πολιτικό 2021: ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του πρωθυπουργού είναι και οι εκλογές, προκειμένου να καεί η απλή αναλογική. 

Πόσο σύντομα, μένει να φανεί. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments