Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Πιθανότατα αύριο το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Όλα τα τελευταία δεδομένα κάνουν λόγο για αλλαγές ακόμη και σε κορυφαία υπουργεία, αναβάθμιση υφυπουργών αλλά και είσοδο αρκετών στελεχών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας,

Σύμφωνα με πηγές, πέντε είναι τα σημεία -κλειδιά που θα οριοθετήσουν τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

1. Αυτός ο ανασχηματισμός δεν θα έχει καμία σχέση με τον προηγούμενο, που είχε ελάχιστες αλλαγές και προσθήκες. Αυτή τη φορά ο Πρωθυπουργός, μετά από 17 μήνες διακυβέρνησης, έχει αποφασίσει να κάνει ένα μεγάλο, δομικό ανασχηματισμό.

2. Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών, από τους υπουργούς της πρώτης γραμμής, λίγοι θα μείνουν εκτός κυβέρνησης, αρκετοί όμως θα μετακινηθούν από τη σημερινή τους θέση σε άλλα καίρια πόστα.

3. Με δεδομένο ότι στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα υπάρχει μεγάλος αριθμός τεχνοκρατών και εξωκοινοβουλευτικών, ο ανασχηματισμός που θα γίνει αύριο θα φέρει στην κυβέρνηση αρκετούς βουλευτές της ΝΔ, νέους και παλιούς, κάποιους σε θέσεις υπουργών και άλλους – περισσότερους- σε θέση υφυπουργών ή αναπληρωτών υπουργών.

4. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο μεταρρυθμιστικό προφίλ της κυβέρνησης. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα «κοιτάζει» μετά το τέλος της πανδημίας, λόγω του ότι πολλές μεταρρυθμίσεις και κρίσιμα project έμειναν πίσω λόγω της πανδημίας. Ισχυρό ρόλο θα διαδραματίσει το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς τα μεγάλα κονδύλια που θα έρθουν στη χώρα μας απαιτούν κινήσεις ακριβείας, ταχύτητα και οργάνωση.

5. Βασικός μοχλός και στη λειτουργία της νέας κυβέρνησης θα είναι το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο παραμένουν οι βασικοί υπουργοί και συνεργάτες, ενώ επιπροσθέτως βασικό κριτήριο της παραμονής ή μη των προηγούμενων υπουργών αλλά και της επιλογής των νέων είναι η αρμονική τους συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ο Πρωθυπουργός θεωρεί εξ αρχής κινητήριο μοχλό της κυβερνητικής πολιτικής.

Facebook Comments