Κυβέρνηση και δανειστές παραμένουν αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας έως τις 20 Αυγούστου, όπως προκύπτει από τη νέα μαραθώνια συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκης με τους εκπρόσωπους των θεσμών.

«Υπάρχουν τρία – τέσσερα τεχνικά θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πήγες μετά τη σημερινή συνάντηση.

Μεταξύ αυτών των εκκρεμοτήτων είναι το χρονοδιάγραμμα των μέτρων, δηλαδή ποια θα ληφθούν άμεσα και πια αργότερα, το υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων που θα διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισεκ. ευρώ, τη διάδοχη κατάσταση από το ΤΑΙΠΕΔ και αλλά θέματα σχετικά με τη λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι το θέμα των κόκκινων δανείων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν θίχθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση, αν και την Τρίτη η ελληνική πλευρά κατέθεσε τις προτάσεις της για τα κόκκινα δάνεια.

Σε εκκρεμότητα είναι και τα προαπαιτούμενα που θα χρειασθούν, στα οποία περιλαμβάνονται και τα εργασιακά. Οι δυο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν για δυο χωριστά νομοσχέδια έως το τέλος του έτους, το ένα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και το άλλο για απολύσεις και ομαδικές απολύσεις.

Κυβερνητικό συμβούλιο για την πορεία της διαπραγμάτευσης θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα στο Μαξίμου.
 

Facebook Comments