Απάντηση στον Πολάκη ότι «δεν γονατίσαμε εμείς τη μεσαία τάξη» δίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Σε συνέντευξή του στο capital.gr, ερωτηθείς για το αν συμμερίζεται την άποψη συναδέλφων του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε βαρύ εκλογικό κόστος επειδή υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη, απάντησε: «Τα στοιχεία λένε κάτι τελείως διαφορετικό. Λένε ότι οι μεγάλες απώλειες σε χιλιάδες ευρώ ήταν την περίοδο 2010-2015. Όταν ήρθαμε εμείς βοηθήσαμε σχεδόν όλα τα μεσαία στρώματα έστω και λίγο. Αλλά σας θυμίζω ότι μπήκαμε στην κυβέρνηση με ανθρωπιστική κρίση και μια οικονομία που δεν είχε κανένα περιθώριο για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Προφανώς είχαμε προτεραιότητες, προφανώς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστκή κρίση. Να μειώσουμε την φτώχεια, που το κάναμε, να μειώσουμε τις ανισότητες, που το κάναμε. Νομίζω όμως ότι ο πρώτος προϋπολογισμός εκτός του μνημονίου, δείχνει πού θέλαμε να πάμε την οικονομία και την κοινωνία στο μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε πει σε διαδικτυακή συνάντηση μελών του κόμματος τα εξής:

«Τις εκλογές τις χάσαμε γιατί μετά που βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν ανακουφίσαμε στρώματα που είχαν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος. Εμείς πηδ@@@με στους φόρους και το ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωρισιμότητα και από εκεί χάσαμε. Εμείς στηρίξαμε τη φτώχεια και πήραμε 32%. Επειδή γαμ@@@με τους μεσαίους πήραν οι άλλοι 40%» σημείωσε γλαφυρά.

Facebook Comments