Ο Νίκος Ξυδάκης μετά την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές άφησε τα πολιτικά μέτωπα και επέστρεψε στα γνώριμα για εκείνον δημοσιογραφικά, πλέον είναι διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ “Στο Κόκκινο”. Μέχρι εδώ όλα καλά, ελάχιστοι άλλωστε ακούν τον συγκεκριμένο σταθμό για να ξέρουν τι ακριβώς λέει, φαίνεται πάντως ότι τελευταία έχει υιοθετήσει ένα μέρος της ρητορικής Πολάκη. Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Secret των “Παραπολιτικών 90.1”, ο Παναγιώτης Τζένος, ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού σε πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση έσπευσε να χαρακτηρίσει “κωλοδεξιούς της ΕΡΕ” τους σημερινούς Νεοδημοκράτες.

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση πιάνει πάλι την ατζέντα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο ύβρεων προκειμένου να δείξει πως η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Ξεχνά βέβαια ότι συγκυβέρνησε με τον Καμμένο και ότι καλώς πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο δικαιωμάτων ως κυβέρνηση δεν προέκυψε από την δική του κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ, αλλά από τις ψήφους που προστέθηκαν τότε από ΔΗ.ΣΥ.-ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ο ακροδεξιός εταίρος που συνειδητά είχαν επιλέξει ποτέ δεν ψήφισε τίποτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Νίκος Ξυδάκης, δεν είχε ψέξει τον Καμμένο για αυτό. Σιγά μην τολμούσαν άλλωστε. 

Βέβαια μιας και παρά το γεγονός ότι είμαστε στο 2021 και όλα αυτά, οι αναφορές στην ΕΡΕ, ο εμφυλιοπολεμικός-διχαστικός λόγος δεν λένε τίποτα σε κανέναν πολίτη, στοιχείο που φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, ας δούμε τι θυμίζει τις αναφορές που έκανε ο διευθυντής του “Κόκκινου”.

Ήταν Ιούλιος του 2015 όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί το Πεντάγωνο και ο Καμμένος είχε κάνει την εξής δήλωση: “«στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Συνοπτικά ο κυβερνητικός εταίρος του κόμματος του κ. Ξυδάκη έλεγε ότι ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας.

Από τότε ακολούθησαν πολλές δηλώσεις και μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα που μάλλον εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε προβλήματα με την ακοή του. Ενδεικτικά:

Γεννηματά σε Τσίπρα: “Διώξε σήμερα τον Καμμμένο αλλιώς αποδέχεσαι σχέδια ανωμαλίας”.

Βενιζέλος: “Ιδεολογική ηγεμονία Καμμένου επί της «πρώτης φοράς αριστερά”.

Τασούλας: “Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εγγυάται η Αστυνομία”.

Το Ποτάμι: “Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται”.

ΝΔ: “Τι νοσταλγεί άραγε ο Υπουργός και γιατί σιώπησε ο Πρωθυπουργός;”

Ανδρέας Λοβέρδος: Η ευθύνη μεταφέρεται στον Τσίπρα

Άραγε τι δηλώσεις είχε κάνει τότε ο Νίκος Ξυδάκης; Ο λόγος του Καμμένου μήπως του θύμιζε ανανεωτική αριστερά και όχι ΕΡΕ; Αφού έχει τόση δυσανεξία με αυτή την ρητορική πως άντεξε τόσα χρόνια μαζί τους; Και πως μπορούσε να σιωπά;

Ωραία τα ανέκδοτα με την ΕΡΕ αλλά δυστυχώς για τον Νίκο Ξυδάκη δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και ακριβώς για αυτό τον λόγο γελοιοποιείται. Ας είναι πιο συγκρατημένος την επόμενη φορά που θα βγει με τα μπούνια από τα αριστερά, διότι το παρελθόν δύσκολα σβήνεται.

Facebook Comments