Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει μπλοκάρει τις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορονοϊού από τη χώρα, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, απαντώντας εμμέσως στις κατηγορίες του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, νωρίτερα σήμερα, ότι η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις εξαγωγές εμβολίων ή συστατικών που παράγονται στην επικράτειά τους.

“Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει εμποδίσει την εξαγωγή ούτε ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού. Οποιεσδήποτε αναφορές για απαγόρευση των εξαγωγών από το Ηνωμένο Βασίλειο ή για περιορισμούς όσον αφορά τα εμβόλια είναι εντελώς ψευδείς”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

“Αυτή η πανδημία αποτελεί παγκόσμια πρόκληση και η διεθνής συνεργασία για την ανάπτυξη εμβολίων εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανταπόκρισης μας”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ απέρριψε τις κατηγορίες για “εθνικισμό εμβολίων” κατά της ΕΕ και δήλωσε ότι ενώ η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει πλήρη απαγόρευση της εξαγωγής εμβολίων ή συστατικών εμβολίων που παράγονται στην επικράτειά τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σταμάτησε ποτέ να εξάγει, απλώς θέσπισε ένα σύστημα για τον έλεγχο της εξαγωγής των δόσεων που παράγονται στην ΕΕ.

Facebook Comments