Τελευταία φορά ακούστηκε το όνομά του όταν έκανε προ δεκαπενθημέρου τη δήλωση «αυτοί δεν είναι φιλελεύθεροι, κωλοδεξιοί είναι, ΕΡΕ».

Τώρα, o πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», Νίκος Ξυδάκης, επανακάμπτει με άρθρο του στο tvxs, το οποίο βρίθει χαρακτηρισμών και ειρωνικών σχολίων.

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, γράφει για όλα όσα του φαίνονται κιτς και τον ενοχλούν ιδιαιτέρως. Σταχυολογούμε ενδεικτικά μερικά.

Για τη Λίνα Μενδώνη: «Το kitsch είναι το διαρκώς, δαιμονικώς, διπλό μα ίδιο πρόσωπο: η θεούσα με τη στέκα και ο παιδοβιαστής. Είναι η Νέα Δημοκρατία του Σαλό».

Για άλλους υπουργούς:

«Το kitsch είναι οι απευθείας αναθέσεις και οι σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις της Νικολάου, οι μπίζνες και τα ψέματα της Κεραμέως, η μπαναλιτέ χυδαιότητας του Γεωργιάδη, είναι τα μυστικά κονδύλια του Μηταράκη, είναι οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη, ο κυνισμός της τρόικας Μαξίμου, σαν να μην υπάρχουν δικαστές,  σαν να μην υπάρχει αύριο».


Για τη Γιάννα Αγγελοπούλου:

«Έλαμπε το kitsch στο επιδεικνυόμενο πιρπιρί (όχι στο πιρπιρί)».

Για τον Πρωθυπουργό:

«Υψηλοί προσκεκλημένοι; Ημίψηλοι. Ο μόνος αρχηγός κράτους ήταν ο Πρόεδρος της Κύπρου. Οι Προστάτιδες Δυνάμεις έστειλαν δευτερότριτους. Είναι κι αυτό δείγμα του μητσοτάκειου κύρους, μαζί με το εξώφυλλο του Spectator που τον παρουσίασε ημίγυμνο, σαν μουρλοκακομοίρα».

Γενικότερα:

«Το πόσο άξεστοι, αδίστακτοι και πατριδοκάπηλοι είναι φαίνεται εναργώς στο πώς προσεγγίζουν την πολιτιστική κληρονομιά, αρχαία και νεότερη: σαν real estate, σαν μια ακόμη ευκαιρία για μπίζνες και μίζες».

Facebook Comments