Αφαιρείται όλη η φρουρά του Φουρθιώτη

9 λεπτά ανάγνωση
31 Μαρτίου 2021

Με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αποσύρθηκαν από σήμερα οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη. Πράγματι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

Νωρίτερα:

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, είναι θέμα ωρών να αφαιρεθεί η αστυνομική φρουρά από τον Μένιο Φουρθιώτη. Πρόκειται για πολιτική απόφαση η οποία μάλιστα θα γνωστοποιηθεί μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη για τη διάθεση 7 περιπολικών και 14 αστυνομικών για την προστασία του Μ. Φουρθιώτη έκανε με ανάρτηση του στο Facebook, την περασμένη Τρίτη, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Χρήστος Τσεμπέρης δημοσιεύοντας σχετικά έγγραφα. Η αστυνομία είχε απαντήσει με λιτή ανακοίνωση ότι τα «περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΒΑ Αττικής:

«Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη “διάθεση” αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά. Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία. Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων.

Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής. Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου. Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α. Λοβέρδος: «Στηρίζω το παιδί μου, αλλά όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο»

«Το παιδί μου είναι το παιδί μου, το στηρίζω, αλλά δεν δικαιολογώ

Πώς να προστατεύσουμε σωστά την επιδερμίδα μας από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να προκαλέσει

Καύσωνας και αδέσποτα: Πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε – Απλές πράξεις, μεγάλη σημασία

Καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει, η προστασία των αδέσποτων ζώων από τη ζέστη