Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου.

Ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

Ο εισαγγελέας ζητεί από την αστυνομία να διακριβώσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της “διέγερσης σε ανυπακοή” και να προχωρήσει σε συλλήψεις αντιδρώντων, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αφορμή αποτέλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε χθες μεσημέρι έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ γονιών και του διευθυντή του σχολείου.

Όπως έγινε γνωστό , ένας από τους μαθητές του σχολείου αρνήθηκε να υποβληθεί σε self test για τον κορονοϊό και ο διευθυντής του σχολείου, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, του αρνήθηκε την είσοδο.

Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση κατά των εκπαιδευτικών επειδή ο διευθυντής αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο του γιου της στο σχολείο. Προκλήθηκε μικροένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και του διευθυντή και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

 

Facebook Comments