Η Pfizer και η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία BioNTech ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη δωρεά εμβολίων κατά του κορονοϊού για τον εμβολιασμών των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους φετινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σημειώνεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν να διοργανωθούν πέρυσι, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αναβλήθηκαν για φέτος και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με την ΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες σε εμβόλια για τις αντιπροσωπείες των χωρών που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες.

“Η παράδοση των πρώτων δόσεων στις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου, όπου αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι αντιπροσωπείες των χωρών θα έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση των εμβολίων πριν την άφιξή τους στο Τόκιο”, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ μετά την συνάντηση της ΔΟΕ με την ιαπωνική κυβέρνηση, σε συνέχεια της προσφοράς του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Albert Bourla να δωρίσει εμβόλια στους αθλητές και στις αντιπροσωπείες των χωρών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς.

“Αυτή η δωρεά των εμβολίων αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο στην εργαλειοθήκη των μέτρων που θα βοηθήσουν στη διοργάνωση των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 με ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντος”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach.

Οι δύο εταιρείες διευκρίνισαν επίσης ότι οι δόσεις που θα δωρίσουν είναι επιπρόσθετες αυτών που προβλέπουν οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει με διάφορες χώρες παγκοσμίως και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι συμφωνημένες παραδόσεις εμβολίων. 

Facebook Comments