«Η κυβέρνηση υιοθετεί ξανά την αποτυχημένη συνταγή των trickle down economics», υποστήριξε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Regional Growth Conference”, και πρόσθεσε «στο σήμερα δεν αντιμετωπίζει τις πληγές της κρίσης, ενώ έχει ήδη προδιαγράψει μια ανάκαμψη από την οποία αποκλείεται η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας.

Ακολούθως ανέφερε ότι «σήμερα, 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν, 8 στους 10 Έλληνες έχουν ήδη βιώσει ή αναμένουν χειροτέρευση της οικονομικής τους κατάστασης σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, 1 στις 2 μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν καθόλου ταμειακά διαθέσιμα για τον επόμενο μήνα και αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα χρεών».

Σημείωσε ότι «μετά από τόσο βαθιά ύφεση είναι αναμενόμενο να υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, αυτό δεν είναι κατόρθωμα της κυβέρνησης. Όμως το σχέδιο της ΝΔ έχει ήδη κάνει τον διαμερισμό των ωφελειών και των ζημιών. Το αποδεικνύουν τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης:

-ο πτωχευτικός κώδικας, ένας μηχανισμός γενικευμένων οριζόντιων πτωχεύσεων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρευστοποίησης περιουσιών.

-η πολιτική της στην αγορά εργασίας, η οποία θα επιδεινωθεί με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, με ευθεία μείωση μισθών, ακραία ελαστικοποίηση και συνολική υποτίμηση της εργασίας.

-το σχέδιο που κατέθεσε για το ταμείο ανάκαμψης δεν είναι συμπεριληπτικό και αποκλείει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη χρηματοδότηση».

Αναφερόμενη στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., είπε ότι «στοχεύουν άμεσα στην επούλωση των πληγών της κρίσης, στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για μία συμπεριληπτική ανάπτυξη».

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «Υπάρχει άλλος δρόμος και υπάρχει και άλλο παράδειγμα…Το πακέτο Μπάιντεν στις ΗΠΑ χτυπά τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό, επεκτείνει τα εργασιακά δικαιώματα, επικεντρώνει στα χαμηλά και μεσαία στρώματα και στην πλειονότητα των επιχειρήσεων, δείχνοντας έναν διαφορετικό δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Facebook Comments