Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης.
 
Σύμφωνα με την έρευνα της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Powergame.gr, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 36,2% έναντι 23,6% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή διαφορά 12,6 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 7%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜΕΡΑ25 και αυτό με 3,5%.
 
Η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.
 
Δημοσκόπηση GPO
 
 
Κυριαρχία Μητσοτάκη στον τομέα της οικονομίας
 
Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί υπεροχή σχετικά με τη διαχείριση της οικονομίας.
 
Θεωρείται ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 45,6% έναντι 27,7% του κ. Τσίπρα), μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα (49,3% έναντι 19,6%) και ότι είναι καλύτερος γνώστης των οικονομικών θεμάτων (47,2% έναντι 25,6%).
 
Δημοσκόπηση GPO
 
Δημοσκόπηση GPO
 
Δημοσκόπηση GPO
 
Πώς αξιολογούνται οι υπουργοί της κυβέρνησης
 
Στις μετρήσεις για την αξιολόγηση των υπουργών, καταγράφονται ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν.
 
Ο Νίκος Δένδιας είναι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης με 74,5% ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας κ. Βασ. Κικίλιας με 57,3%.
Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκης (55,7%), κάτι που ασφαλώς συσχετίζεται με τις επιδόσεις τόσο στον εμβολιασμό όσο και στην ψηφιοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
 
Κάμψη και απώλεια τριών θέσεων εμφανίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (37,8%).
Δημοσκόπηση GPO
 
Πηγή: Powergame.gr

Facebook Comments