Οι πωλήσεις λιανικής καταναλωτικών αγαθών στην Κίνα, κατέγραψαν ετήσια αύξηση 12,4% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Οι πωλήσεις λιανικής το Μάιο, ήταν αυξημένες κατά 9,3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019, ενώ ο μέσος όρος της διετούς αύξησης τους καταγράφηκε στο 4,5%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν ετήσια αύξηση 25,7%, με το μέσο όρο της διετούς αύξησης να καταγράφεται στο 4,3%, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Η αύξηση των πωλήσεων καταγράφηκε σε αντίθεση με τη μείωση που είχε καταγραφεί το πρώτο πεντάμηνο του 2020, όταν οι δαπάνες των καταναλωτών είχαν επηρεαστεί αρνητικά από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Οι πωλήσεις λιανικής όλων των καταναλωτικών ειδών που παρακολουθούνται από την NBS κατέγραψαν θετική πορεία κατά μέσο όρο από το Μάιο του 2019 μέχρι το Μάιο του 2021. Η μέση αύξηση διετίας σε 10 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών, αλλά και των προμηθειών για τον πολιτισμό και τα γραφεία, ήταν ταχύτερη, από αυτή του Απριλίου.

Μόνο το Μάιο, οι πωλήσεις λιανικής των καταναλωτικών αγαθών στις αστικές περιοχές έφτασαν στα 3,13 τρισεκατομμύρια γουάν (488,5 δισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια αύξηση 12,3%, ενώ στις αγροτικές περιοχές, η ετήσια αύξηση ήταν 13,2% στα 463,2 δισεκατομμύρια γουάν.

Facebook Comments