Τι αλλαγές θα κάνει ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση, το ξέρει μόνο ο ίδιος σε αυτή τη φάση. Αλλά θα κάνει. Θα περιλαμβάνουν αυτές οι αλλαγές και πάλι τον πυρήνα του Μαξίμου; Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Έχει έρθει, όμως, η ώρα πάνω στα δύο χρόνια της κυβέρνησης και ενώ απαιτείται ένα γενναίο πολιτικό restart αυτό να συνοδευτεί και με αλλαγές προσώπων. 

Είναι σαφές ότι στο μάτι του κυκλώνα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Το ξέρει και ο ίδιος ότι οι μέρες είναι δύσκολες. Και είναι, ομολογουμένως, δύσκολο να είσαι υπουργός υπό προθεσμία, με το σύμπαν γύρω σου να προεξοφλεί την αποχώρηση του. Είναι, όμως, επίσης δεδομένο ότι οι πυρκαγιές δημιούργησαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο πλέον για τον κ. Χρυσοχοΐδη, ήταν κάτι σαν το κερασάκι στην τούρτα. Τώρα, αναμένεται να επιστρατευτεί κάποιο αμιγώς γαλάζιο στέλεχος και μάλιστα κοινοβουλευτικό για την ηλεκτρική καρέκλα. 

Οι αλλαγές δεν θα εξαντληθούν στον κ. Χρυσοχοΐδη. Ούτε γίνονται για να μην φανεί ότι ο μόνος που έπρεπε να μετακινηθεί είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η συζήτηση για σημαντικές αλλαγές είναι ανοιχτή και για το Υγείας, αλλά και το Οικονομικών. Και, βεβαίως, η εσωτερική μετακίνηση υπουργών μπορεί να φέρει καραμπόλες, εκτός από τις αναμενόμενες «μουσικές καρέκλες». Παράλληλα, θα μπουν και βουλευτές της ΝΔ στο σχήμα. Ίσως δούμε και ορισμένες επιστροφές. 

Πότε όλα αυτά; Αν ήμουν συνεργάτης του πρωθυπουργού, θα του πρότεινα να το κάνει σύντομα και πάντως πριν τη ΔΕΘ. Αλλιώς, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η υπόθεση με την ονοματολογία και τη φημολογία, όλη η παρουσία του στην Έκθεση θα καλυφθεί από αυτές. Ο στόχος, όμως, προφανώς είναι διαφορετικές. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments