Αχτσιόγλου: “Ο νόμος Χατζηδάκη νομιμοποίησε την εργοδοτική αυθαιρεσία”
«O εκβιασμός της efood προς τους εργαζόμενούς της, να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες ή να απολυθούν, έγινε κατ εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη»
«O εκβιασμός της efood προς τους εργαζόμενούς της, να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες ή να απολυθούν, έγινε κατ εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη»
«O εκβιασμός της efood προς τους εργαζόμενούς της, να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες ή να απολυθούν, έγινε κατ εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον τ/σ “BLUESKY”.
«Για τους εργαζόμενους στα delivery νομοθετήσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ ένα αρχικό πλαίσιο προστασίας -για τη χρήση των οχημάτων, τις αποζημιώσεις , τα εργατικά ατυχήματα.Προφανώς χρειαζόταν να γίνουν κι άλλα», τόνισε. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν ο νόμος Χατζηδάκη ρύθμισε το τοπίο απάντησε: «Ναι, το ρύθμισε,αλλά υπέρ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας».
Αναφερόμενη στην κυβέρνηση σημείωσεότι«η πολιτικήεξαπάτηση της μεσαίας τάξης από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότιανήλθε στην εξουσία με βασικόσύνθημα πωςθα τη “σώσει” και τελικά τα λεγόμενα μεσοστρώματα βρέθηκαν σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν τη ΝΔ».Αυτή τη στιγμή«ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ρημάζονταιαπό ταπολλά χρέη τα οποία σωρεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν δίνει λύση».
«Ηκοινωνία πιέζεται επιπρόσθετα από το κύμα της ακρίβειας, το οποίο επηρεάζει πάρα πολύ τα καύσιμα, την ηλεκτρική ενέργεια και τα είδη διατροφής. Θα συμβεί το οξύμωρο:η κυβέρνηση να μιλάειγια θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να έχουμε ανθρωπιστική κρίση λόγω της ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.
«Η κυβέρνηση και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβειστην αγορά για νατηρηθούν οι κανόνες του ανταγωνισμού και να μην λειτουργούν καρτέλ» και «πρέπει να υπάρξειοπωσδήποτε μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσηςκαυσίμων -εμείς προτείναμε συγκεκριμένες κατηγορίες, βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης-για την περίοδο της ακρίβειας, ώστε να προστατευθεί η κοινωνία», επισήμανε.
Όμως, πρόσθεσε,«ο πρωθυπουργός ουσιαστικά είπε στη ΔΕΘ ότι αφήνει τα καρτέλ να λειτουργούν, δεν παρεμβαίνει στην αγοράκαι δίνει ένα επίδομα 150 εκατ., όταν η επιβάρυνση από την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι την άνοιξη θα είναι 1δισ., είναι προφανές ότι δεν θα προστατεύσει κανέναν».
Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να μπορεί να καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων» και υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 έκανε μία σημαντική αύξηση κατά 11% στον κατώτατο μισθό και 27% για τους νέους καταργώντας τον υποκατώτατο».
Facebook Comments