Αχτσιόγλου: Καμία εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη για τη διαχείριση δημοσίου χρήματος
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση, για τους δραματικούς χειρισμούς της στην πανδημία και στις πυρκαγιές
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση, για τους δραματικούς χειρισμούς της στην πανδημία και στις πυρκαγιές
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση, για τους δραματικούς χειρισμούς της στην πανδημία και στις πυρκαγιές, για τις επιλογές της στα εργασιακά, με την κατάργηση του 8ώρου, για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, για τις φοροαπαλλαγές για λίγους, για την εκχώρηση της ΔΕΗ», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
Μιλώντας στον «Alpha 98,9», σημείωσε ότι «ο κόσμος έχει κατανοήσει ότι η ΝΔ ασκεί σκληρή αντικοινωνική πολιτική. Έχει κατανοήσει ότι ακόμη και τα περί μεσαίας τάξης ήταν μία πολιτική εξαπάτηση, διότι τα μεσοστρώματα πιέστηκαν πάρα πολύ από τις επιλογές της κυβέρνησης».
Η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι «είναι πολύ κρίσιμο σε αυτή την κοινωνική δυσαρέσκεια να δοθεί ένα πρόσημο για πολιτική αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να εκφράσει αυτή την κοινωνική δυσαρέσκεια με το προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης. Έχουμε καταθέσει μία σειρά από προτάσεις που δίνουν στους πολίτες τη δυνατότητα να δουν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά».
Τέλος, αναφερόμενη στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός επισήμανε ότι «η αμυντική και διπλωματική ενίσχυση της χώρας είναι αναγκαία, δεδομένης μάλιστα της έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας. Πρέπει, όμως, να γίνεται με σχέδιο και με το κατά το δυνατόν πιο ελεγχόμενο κόστος για τον ελληνικό λαό.
»Μία σειρά από παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα εξοπλιστικά προγράμματα οδήγησαν στο να έχουμε κόστος 10 δισ. Θέλουμε να δούμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, γιατί δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Μητσοτάκη στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Και πρέπει να καταστεί σαφές ότι επ’ ουδενί η χώρα δεν θα εμπλακεί σε άλλες επιχειρήσεις, διότι αυτό αλλάζει το δόγμα εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες».
Facebook Comments