Larry Young, -αξίζει να αναζητηθεί στον Γκούκλιο-, υποστηρίζει πως η βάση των κοινωνικών μας συμπεριφορών είναι λίγο ή πολύ ένα νευρολογικής βάσης ερέθισμα. Δηλαδή, κάθε συμπεριφορά μας, εκπηγάζει από ένα pattern, νευρολογικής καθοδήγησης ερέθισμα.

Λιανά, ώστε να συνεχίσει ο αναγνώστης να διαβάζει το άρθρο και να μην ανταποκριθεί στον ήχο του facebook που από πίσω τον ειδοποιεί πως κάποιος του απάντησε σε μήνυμα: Κάθε ιδέα μας για το ωραίο, το άσχημο, το ελκυστικό ή ακόμα και το νόστιμο, ξεκινάει από τα ερεθίσματά μας. Κάθε κοινωνική συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενα μοτίβα που μας κάνουν να πιστέψουμε πως είναι αλήθεια αυτό που θεωρούμε ως ωραίο. Αληθινά ωραίο. Ωραία αληθινό. Ωραίο και αληθινό.. κλπ κλπ

Το άρθρο αυτό όμως, -όσο και αν δεν φαίνεται, έχει θέμα καλοκαιρινό! –Ω αναγνώστη, ναι, αυτό είναι ό,τι πιο ευχάριστο θα γράψω ποτέ -τύπου καλοκαιρινό.

Λοιπόν, οι φίλοι μας λοιπόν οι νευρολόγοι είχαν μία τρελή ιδέα. Να κάνουν ένα πείραμα ώστε να δουν ΤΙ και πόσο διεγείρει έναν ανδρικό ή γυναικείο εγκέφαλο. Όλα αυτά άρχισα να τα ψάχνω καθώς σε προηγούμενο άρθρο, είχα ασχοληθεί με την δύναμη των brands, -μάρκες και πως αυτές επιδρούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο. (Υπήρξε πείραμα σχετικό με ηλεκτρόδια σε φοιτητές και συμπαθέστατη συνάδελφος και φίλη με είχε διαφωτίσει σχετικά)

Ο Young λοιπόν, καταλήγει στο ότι το γυναικείο στήθος, οι καμπύλες και τα πιο καλοζωϊσμένα σώματα διεγείρουν περισσότερο τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος πλημμυρίζει με την οξυτοκίνη. Που και πως μας είναι χρήσιμο αυτό; Έχουμε δει, καθώς όλα τα ΜΜΕ δείχνουν την Βουλή, ένα συγκεκριμένο, πολύ ‘»αστεράτο», μας δείχνει τα υπέροχα Beach Bodies να φωνάζουν ‘’Μύκονοοοοοοοος’’.

…και μιλώντας πρόσφατα με μία φίλη που αρνούνταν κατηγορηματικά πως υπάρχει καθολική και αντικειμενική ομορφιά, της εξηγώ πόσο αφύσικο είναι το muscle body των γυμναστηρίων, πόσο ΔΕΝ έχει σχέση με το σμιλεμένο κορμί του Γανυμήδη σε μπρούντζο του 16ου αιώνα και ΟΜΩΣ πως την ίδια στιγμή πρέπει να βγεί απελευθευρωμένη στην παραλία. Διότι, έχεις beach ; Έχεις body ; Έχεις ένα BEACH BODY.

Η καλή φυσική κατάσταση, η σωστού τύπου υψηλής ποιότητας διατροφή, δίνει στον άνθρωπο μία εγγενή ομορφιά. Είναι η ίδια που δίνει ακόμα και στον πιό κακοσχηματισμένο πρόσωπο ενός μεγάλου συγγραφέα μία γοητεία. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν χορτάσει την ζωή στην έκτασή της, με τις κρεπάλες της και τις ατασθαλίες της.

Το γυναικείο σώμα αποτελεί το βάσανο για τις περισσότερες γυναίκες που προκαλεί νευρώσεις και πρώτης κλάσης ψυχολογικές διαταραχές ή διαταραχές της λήψης τροφής κλπ. Είναι λυπηρό να φανταστείς πως αυτό που σε λίγα χρόνια θα γίνει θέλγητρο στα μάτια των αντρών, για σε΄να στην εφηβεία αποτελεί μία φυλακή που θες να απαλλαγείς. Το σώμα υπονομεύει την ψυχολογική μας κατάσταση από την εφηβεία μας και ειδικά τις γυναίκες θεωρώ, ίσως και αυθαίρετα, απλώς σκέφτομαι πως σε αυτές λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες αλλαγές.

Και οι ματιές… αυτές οι ματιές! Ο Sartre το είχε πει, η κόλαση είναι οι άλλοι. Και η παραλία είναι οι ματιές των άλλων. Και λίγη δροσιά. Μου αρέσει η ιδεατή ομορφιά. Ο άνδρας, όπως έχει διαμορφωθεί, ή όπως φυσικά είναι, – δεν με ενδιαφέρει καθόλου να το αναλύσω, είναι οπτικός τύπος. Εφόσον περάσει μία άλλη γυναικεία παρουσία, με όποια συνοδό και να είμαι θα καταβάλω φιλότιμες, συχνά επιτυχημένες, προσπάθειες να μην την κοιτάξω. Σκέφτομαι πως στο γυναικείο μυαλό θα αναπτυχθεί η σύγκριση. Θα σκεφτεί η συνοδός/σύντροφός μου μήπως την κοιτώ ως καλύτερη ή χειρότερη την άλλη, αλλά εγώ την κοιτώ απλώς επειδή είναι άλλη. Η άλλη. Μια άλλη.

Ακόμα και να μου τάξεις τα πάντα σε λίγα λεπτά αφότου περάσει και βγει από το οπτικό μου πεδίο, δεν θυμάμαι καν πως ήταν. Στο σημείο αυτό θα συμφωνήσουν όλοι οι άνδρες αναγνώστες. Σημεία θυμόμαστε. Σημεία εντύπωσης και ποτέ δεν συγκρίνουμε.

Εγώ όμως πάντα λυπάμαι όταν παρατηρώ χαρισματικές γυναίκες, με ωραίο αέρα και φυσική ομορφιά να χάνουν στον αγώνα του ερωτισμού από κοπέλες με απλώς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όχι δεν θα χαϊδέψω τα αυτιά κανενός και ΝΑΙ το Α και το Ω είναι η εξωτερική εμφάνιση. Πρώτα θα σε τραβήξει στο μάτι ο άλλος και μετά θα γνωρίσεις την προσωπικότητα του για να τον απορρίψεις ή όχι. Αλλά εμφάνιση είναι και ο αέρας, το ύφος, το στύλ. Αυτή η τρισδιάστατη και πολυερεθισματική πανδαισία του να έχεις τον άλλον απέναντί σου. Είναι τόσες πολλές λεπτομέρειες, αυτό που θεωρούμε εμφάνιση. Και άλλες τόσες αυτό που θεωρώ εγώ εμφάνιση, αν και δεν ενδιαφέρει τον αναγνώστη, συνεπώς συνεχίζω…

Ναι, η άσκηση και η διατροφή είναι θεμελιώδη στοιχεία για την Υγεία μας, ποιός είμαι εγώ για να το αναιρέσω αυτό; Όμως, που είναι το λαμπερό δέρμα των ανθρώπων της επαρχίας; Το έχουν οι άνθρωποι του γυμναστηρίου; Επιστημονικά μιλώντας θα πούμε πως όχι. Η συνεχής πρόσληψη πρωτείνης για το χτίσιμο των μυών και ο ανελέητος αγώνας για συμπληρώματα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη και υλικό για το χτίσιμο των μυών αυτών, κάνει το σώμα να του λείπει βιταμίνη Α. Είναι αυτό που κάνει το δέρμα αυτών των ανθρώπων θαμπό ,παρατηρείστε το.

Το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με διάσημους ή με καρικατούρες περιοδικών είναι το ίδιο φαιδρό, με το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με ένα αρχαίο άγαλμα του Προμηθέα και όχι με την τοιχογραφία του ψαρά από την Μινωϊκή Κρήτη. Το άγαλμα, είχε τον χαρακτήρα που του δίνει η ίδια η ετυμολογική του ερμηνεία. Αγάλλω-αγάλλομαι= δοξάζω. Προφανώς και θα ήταν υπερμεγέθες με κάθε ακρότητα και υπερβολή.

Αρκεί μία αναζήτηση στο ίντερνετ ώστε να δούμε το πως αναπτύσσεται ομαλά το μυϊκό σύστημα ενός ανθρώπου, ενός παίκτη του ΝΒΑ, του De Niro όταν γυμνάζεται στο Taxi Driver και μία βόλτα στην επαρχία για να δούμε τον άνθρωπο του μόχθου ή μία βόλτα σε ένα πάρκο του Βερολίνου για να δούμε τον ευθυτενή 46ρη που κάνει το απογευματινό του τζόκινγκ σε ένα καταπράσινο πάρκο. Αυτή είναι η εικόνας της Υγείας. Και του Ανθρώπου όπως θα έπρεπε να είναι.

Ο κακοσχηματισμός των γυμναστηρίων βγαίνει από την φαντασία και της νευρωσικές επαναλήψεις στην μυϊκή ομάδα που θέλεις να αναπτύξεις.

Το τι είναι σέξυ όμως δεν έχει ορισμό. Ούτε ετυμολογία. Γίνε ξανθιά, ψήλωσε με τακούνια, βάλε ή βγάλε ό,τι θες από το στομάχι σου, αλλά όχι για να γίνεις σέξυ. Για να τονώσεις την ψυχολογία σου και να γίνεις σέξυ εξαιτίας της αυτοπεποίθησης, ναι. Βεβαίως θα είμαι εδώ για να σε κρίνω και να σου πω πως υπάρχουν πολλοί και πολύ ποιοτικότεροι τρόποι για να τονώσεις την ψυχολογία σου από το να κάνεις botox ή να εξαντληθείς στις δίαιτες.

Και ναι μπορεί αυτός που σου τα λέει αυτά να προτιμά να είναι με αυτές τις υπέροχες μορφές γύρω του, αλλά… κάθε άνθρωπος είναι υπέροχος με τον δικό του τρόπο. Ειδικά όμως οι γυναίκες με παραπανίσια κιλά είναι απλώς υπέροχες, θα σου το πουν ακόμα και αυτοί που ήθελα και κατάφεραν να κυκλοφορούν με μοντέλα. Τα πρόσωπά τους είναι αρυτίδωτα, τα χείλη σαρκώδη, τα στήθη τους πλούσια. Μια γυναίκα που αισθάνεται σίγουρη για τον εαυτό της είναι αληθινά ακαταμάχητη.

Οι άνθρωποι που είναι ερωτικά και σεξουαλικά γεμάτοι, ξέρουν καλά την ομορφιά, τον πόνο και την σιωπή που κρύβει η ουσία τους. Τις γυναίκες με παραπανίσια κιλά τις λες γυναίκες και ποτέ δεν φέρονται σαν γυναικούλες. Επίσης γνωρίζοντας από κοντά πολλές από τις αιθέριες υπάρξεις της showbiz θα σου πουν πως είχαν στην πλειοψηφία τους πάντα αυτή την υπέροχη κορμοστασιά και θελκτικότητα, δεν κοπιάζουν αλλά την απολαμβάνουν και την συντηρούν. Την χρησιμοποιούν από τότε που κατάλαβαν πως “μετράνε”. Πρέπει λοιπόν όλοι να χρησιμοποιούμε αυτά τα χαρίσματα που αναγκαστικά είναι μοναδικά σε εμάς.

Οι άνθρωποι της μη τελειότητας δεν είναι αλάθητοι ή αναμάρτητοι, αλλά ποτέ δεν θα είναι οι αντιπαθείς που θα ψάχνουν την τελειότητα στην δουλειά, στους βαθμούς, στο έτερον ήμισυ ή στους συναδέλφους. Είναι οι άνθρωποι αυτοί που δεν σου παραδίδονται για να τους εξυπηρετείς. Οι φυσικοί άνθρωποι είναι γοητευτικοί από μόνοι τους, είναι οι γυναίκες και οι άνδρες που δεν τους κερδίζεις, τους κατακτάς. Δεν χαϊδεύω, προσέξτε, κανενός τα αυτιά για να τρώει δυό-δυό τις πίτσες!

Απλώς θέλω να πω πως αξίζει να αγαπάμε και να γοητευόμαστε από τους γύρω μας με χίλιες δυο λεπτομέρειες, που δύσκολα κάποιος θα έχει ή θα αναπτύξει. Και πολύ συχνά θα βρούμε άτομα με όμορφα ή άμορφα, με ωραίο σχήμα ή άσχημα σώματα και χαρακτηριστικά. Είναι σε ισορροπία όμως τα άτομα αυτά τα οποία αλλάζουν ή χαίρονται με αυτό που έχουν και δεν γίνονται νευρωσικοί με αυτό. Είναι απλώς το σπίτι τους, το σώμα τους. Που μπορεί να είναι μικρό ή μεγάλο, πλούσιο ή φτωχικό μα καθαρό. Σκοπός είναι όμως να έχεις καλούς γείτονες. Μόνο του είναι ένα ερημικό σπίτι όσο όμορφο και να το χτίσεις.

 

Facebook Comments