Παρατηρώ τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή, τώρα γιατί το κρύβουμε εντέχνως δεν γνωρίζω, είναι μια στρατηγική πολιτική επικοινωνία φαντάζομαι, όλα αυτά τα πολιτικά παρατσούκλια τα οποία καταλήγουν στον κάλαθο. Όλα αυτά τα ΔΗΑΝΑ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΑΝΑ κοκ μου θυμίζουν το ΚΟΔΗΣΟ. Αποτυχημένες προσπάθειες κέντρου. Η διαδικασία διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ εκμαυλίστηκε πριν καν ξεκινήσει, καταδικασμένο να αποτύχει.

Να κάνουμε όμως μια σύντομη αναδρομή της μεταπολίτευσης για να καταλαβαίνουμε που βρισκόμαστε και τι λέμε.
 
Το μόνο κόμμα εξουσίας που διατηρείται αυτούσιο και μάλιστα με τις ίδιες ιδρυτικές αρχές πριν μισό αιώνα (!!) είναι μόνο η ΝΔ. Είναι πολύ απλό, γιατί ένωσε όλους τους Έλληνες και απευθύνεται στον μέσο οικογενειάρχη, στον μέσο ΧΟ, στον μέσο βιοπαλαιστή και επαγγελματία, στον μέσο νοικοκύρη όπως λέμε και έχει ΑΡΧΕΣ, τις οποίες δεν εκμαυλίζει σε κάθε πολιτική σύγκρουση που τυχαίνει αυτές τις δεκαετίες. Την πολέμησαν πολλοί, την κέρδισαν, αλλά αυτή αγέρωχη συνέχισε με σταθερότητα. Άλλαζαν όλοι την στρατηγική τους για να την κερδίζουν, αλλά η ΝΔ βράχος. Θα έχετε παρατηρήσει και προσωπικά όσοι είστε σταθεροί στην ζωή σας συνήθως έχετε ανταμοιβή από την ίδια την ζωή για αυτή την σταθερότητα.
 
Ήρθε το ΠΑΣΟΚ το 1981, ως επαναστάτες της εποχής, προοδευτικοί έλεγαν, άλλαξαν αμέσως αρχές όμως, άλλα πουλούσαν και άλλα πρέσβευαν, άλλα έλεγαν κι άλλα έκαναν. Το ΠΑΣΟΚ άντεξε πολύ όμως λόγω του Ανδρέα Παπανδρέου, τεράστια πολιτική προσωπικότητα. Άντεξε μέχρι να παρουσιαστεί μια ρέπλικα του ο ΣΥΡΙΖΑ, φαντάζομαι ότι πλέον είναι σε παρακμή και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια λογική. Λανθασμένα, από αριστερό κόμμα κινείται προς την κεντροαριστερά η οποία όμως δεν υπάρχει πλέον.
 
Η ΝΔ και ο ΠΘ λένε ότι κινείται κι αυτή στο κέντρο, θέλουμε λέει τους κεντρώους, τους ποταμίσιους, ποιοι είναι αυτοί δεν καταλαβαίνω, δεν υπάρχουν ούτε ποταμίσιοι, ούτε κεντρώοι. Υπάρχουν οι Πιερακκάκηδες πλέον μόνο. Κάντο σωστά, Κάντο γρήγορα, βελτίωσε την καθημερινότητα μου και θα σε ψηφίσω. Λύσε το πρόβλημα του γκέτο στο κέντρο της Αθήνας και θα σε ψηφίσω, δεν με νοιάζει τι πρεσβεύεις.
 
Θέλω λύσεις.
 
Για μένα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κέντρο, ούτε αριστερά και δεξιά, αυτά τα έχουμε λύσει εδώ και δεκαετίες.
Θεωρώ πλέον ότι έχουμε δύο άκρα αριστεράς και δεξιάς σε μικρές ποσότητες και όλοι οι υπόλοιποι είναι με το κόμμα της ΛΟΓΙΚΗΣ. Αυτή την στιγμή φαίνεται ότι είναι η ΝΔ.

Facebook Comments