Όταν ο κόσμος μιλάει για επενδύσεις, η Tesla πιθανότατα θα αναφερθεί κάπου στη συζήτηση. Όσοι ανατρέξουν στην πορεία της τιμής της μετοχής θα δουν πώς έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που άρχισε να διατίθεται για πρώτη φορά. Πολλοί αναλυτές της αγοράς αναμένουν ότι θα είναι μία από τις πιο αξιόλογες μετοχές μελλοντικά, ξεπερνώντας σε απόδοση πολλές άλλες δημοφιλείς μετοχές. Η ανάπτυξη της Tesla αντικατοπτρίζει πολλές άλλες βιομηχανίες που έχουν παρουσιάσει πρόσφατα αύξηση των εσόδων τους. Η βιομηχανία του τζόγου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα που έχει εκρηκτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ίσως και λόγω της δημοτικότητας του διαδικτυακού τζόγου. Δεν έχετε παρά να δείτε επιλογές όπως εδώ, οι οποίες συνεχίζουν να αποτελούν επιλογή για πολλούς παίκτες αθλημάτων, κάτι που είναι παρόμοιο με ότι συμβαίνει στον επενδυτικό τομέα, με την Tesla να προσφέρει τη μετοχή αυτή τη στιγμή, καθώς η τιμή της συνεχίζει να αυξάνεται.

Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται όμως γιατί η μετοχή της Tesla έχει αυξηθεί τόσο πολύ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων παρέχουν ηλεκτρικά οχήματα, βλέποντας πώς εκεί οδεύει σιγά σιγά η αυτοκινητοβιομηχανία. Κανένας άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν έχει δει την επιτυχία που είχε η Tesla – παρά το γεγονός ότι εισήλθε στο χρηματιστήριο μόλις το 2010, η τιμή της μετοχής της Tesla έχει εκτιναχθεί περισσότερο από 20.000%, εξαλείφοντας τις προσδοκίες της Wall Street στη διαδικασία. Όσοι επένδυσαν νωρίς στην εταιρεία έγιναν εκατομμυριούχοι, αποδεικνύοντας πόσο η μετοχή έχει ξεπεράσει αυτό που ο κόσμος αρχικά πίστευε ότι θα κατάφερνε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να επισημάνουμε όταν αναρωτιόμαστε γιατί η Tesla μπορεί να ανέβηκε τόσο πολύ. Ωστόσο, ορισμένους από τους λόγους συμμερίζονται και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων που δεν έχουν δει την ανάπτυξη που έχει η Tesla. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φρενίτιδα της ηλεκτροκίνησης έπαιξε μεγάλο ρόλο. Με πολλές χώρες να ανακοινώνουν ημερομηνίες έως τις οποίες θα σταματήσουν να παράγουν αυτοκίνητα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα, πολλοί έσπευσαν να κάνουν τη μετάβαση στα ηλεκτροκίνητα ώστε να προστατεύσουν τα αυτοκίνητά τους στο μέλλον. Η ιδέα ότι αποτελούν την απόλυτη μορφή πράσινων μετακινήσεων τα κάνει ιδιαίτερα επιθυμητά σε όσους ανησυχούν για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αυτοί οι παράγοντες οδηγούν στη φρενίτιδα της ηλεκτροκίνησης που έχει εγκλωβίσει πολλούς οδηγούς.

Φυσικά, η Tesla και οι υπόλοιποι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτό. Ωστόσο, μόνο η Tesla το έχει καταφέρει στο μέγιστο βαθμό και ένας λόγος για αυτό μπορεί να είναι η αύξηση της παραγωγής τους. Για να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών, η Tesla ανοίγει εργοστάσια στο Βερολίνο, τη Γερμανία και το Τέξας για την παραγωγή αυτοκινήτων σε εντελώς νέα κλίμακα. Ο ρυθμός παραγωγής της Tesla ξεπερνά κατά πολύ άλλους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων και είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να παρουσιάζει τέτοια ανάπτυξη. Επιπλέον, η Tesla είναι το πνευματικό παιδί του Elon Musk, ο οποίος εμφανίζεται δημόσια ως ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Είναι χαρισματικός, προσγειωμένος και αυτοδημιούργητος και γι αυτό είναι ιδιαίτερα συμπαθής στον κόσμο. Το γεγονός ότι υπάρχει ένα πρόσωπο πίσω από την Tesla την ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Είναι σαφές ότι η ηλεκτροκίνηση είναι ο δρόμος προς τα εμπρός και η Tesla βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του κινήματος. Το αν θα διατηρήσει αυτό το προβάδισμα, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

 

Facebook Comments