Να καταργηθεί η αργία της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προτείνει με δήλωσή της η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Εξηγώντας- σε συνέντευξη που έδωσε στο Liberal.gr- ότι την γιορτή την έχουν οικειοποιηθεί αναρχοφασίστες και σοσιαλφασίστες και ότι μόνο και μόνο το γεγονός ότι οι Αθηναίοι περιμένουν την πορεία και τα επεισόδια που θα ακολουθήσουν με τρόμο…είναι ένδειξη έκπτωσης της επετείου.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν έχει, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καμιά σχέση με τα γεγονότα του 1973, αναφέρει η Σώτη Τριανταφύλλου. Έχει αποσυνδεθεί εντελώς τόσο ως πρακτική, όσο και ως ανάμνηση. Την έχουν οικειοποιηθεί αναρχοφασίστες και σοσιαλφασίστες: οι δημοκρατικοί πολίτες βρίσκουν ελάχιστο χώρο σ’ αυτή την ημέρα μνήμης.

Και κάνει και πρόταση, τι να αντικαταστήσει την επέτειο και την πορεία: Αντί των εντελώς άτοπων αντιφασιστικών διαδηλώσεων σε πλαίσιο δημοκρατίας, θα έπρεπε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και εκεί να μαθαίνουν με νηφάλιο τρόπο τι συνέβη τότε και γιατί συνέβη. Και γιατί δεν πρέπει να ξανασυμβεί.

Facebook Comments