Η Women Act επιχειρεί με την καμπάνια #Enomenoi να βάλει ένα τέλος στη νοοτροπία που θέλει άνδρες να υποτιμούν, προσβάλλουν και αφαιρούν ζωές γυναικών και γυναίκες που θεωρούν ότι ο άνδρας έχει τον λόγο και τη δύναμη.

“Η έμφυλη ισότητα δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τις γυναίκες, ενώ οι φυλετικές διακρίσεις και κάθε είδους κακοποίηση δεν παρατηρούνται μόνο στις συζυγικές σχέσεις, ούτε σχετίζονται με την ηλικία, το οικονομικό ή μορφωτικό υπόβαθρο”, λένε οι συνιδρύτριες της ΜΚΟ που έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τις ωθήσει να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας και ευθύνης στη δημόσια σφαίρα.

Γι’ αυτό στόχος ήταν ο σχεδιασμός μίας καμπάνιας που θα απευθύνεται άμεσα σε όλες και όλους, χρησιμοποιώντας το πιο ισχυρό εργαλείο της εποχής, στ’ οποίο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση από οπουδήποτε, τα social media.

Όπως εξηγούν οι ίδιες, ενώνοντας τις φωνές τους με άνδρες, που κινούνται στη δημόσια σφαίρα, διακρίνονται στον επαγγελματικό τομέα τους και -ενδεχομένως- μπορούν να επηρεάσουν καλύτερα τις νεότερες γενιές, ελπίζουν να διαλυθούν τα στερεότυπα που θέλουν ανθρώπους, χωρισμένους σε ισχυρούς άνδρες και ανίσχυρες γυναίκες.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης όπου τα κεντρικά πρόσωπα, άνδρες από τον χώρο των τεχνών, του θεάματος και του αθλητισμού, συναισθάνονται τον προβληματισμό και την αγωνία, που έχει προκύψει από τα ολοένα αυξανόμενα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και θέλουν να συμβάλλουν στην εξάλειψη τους. Μιλούν οι ίδιοι, αυτή τη φορά (αναρτώντας τα βίντεο στους δικούς τους λογαριασμούς, λέγοντας γιατί η έμφυλη ισότητα είναι αναγκαία, γιατί δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μόνο γυναίκες, αλλά κυρίως εξηγούν τους λόγους που μόνο #enomenoi τα θα καταφέρουμε.

«Η εκστρατεία δεν έχει σκοπό να υποδείξει, ούτε να καταδικάσει. Αντιθέτως, στοχεύουμε στην αποστολή ενός θετικού μηνύματος. Ενδεχομένως, του θετικότερου… της ισότητας που προκύπτει από την αγάπη, την κατανόηση, τον σεβασμό που δικαιούται κάθε άνθρωπος. Φιλοδοξία μας είναι η διάλυση της κουλτούρας που θέλει την (όποια) σχέση να εκχωρεί δύναμη εξουσίας και ιδιοκτησίας στον άνδρα. Στόχος μας η καλλιέργεια της τις επιθυμίες, στον γάμο, την οικογένεια, τη σχέση… την κάθε είδους σχέση. Ενωμένοι για την υγιή σχέση, την κατάκτηση του σεβασμού, την ευτυχία, την επίτευξη του στόχου και την υλοποίηση των ονείρων», τονίζουν οι συντελεστές.

Τα πρώτα βίντεο της καμπάνιας έχον αναρτηθεί ήδη από τους ηθοποιούς Αναστάση Ροϊλό, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη και τον μουσικό Θέμο Απίκο Ρίζο να στέλνουν τα δικά του μηνύματα υπέρ της έμφυλης ισότητας, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο τα οποία μπορείτε να βλέπετε στη σελίδα της Women Act σε Facebook και Instagram, αλλά και μέσω του Viber από τον ακόλουθο σύνδεσμο https://invite.viber.com/?g2=AQBufEIvSqEPYU42qnnH%2BxBWFEu02%2FK36rR2cPCtfXyhUeyvq66inCxaa7xqRnyY

Στο επόμενο διάστημα θα αναρτηθούν τα βίντεο του τραγουδιστή, του ηθοποιού και μουσικού Γιάννη Ζουγανέλη, του παρουσιαστή – ηθοποιού Λάμπρου Φισφή, του ηθοποιού – σκηνοθέτη Ρένου Χαραλαμπίδη, του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη,, του ηθοποιού Αργύρη Πανταζάρα, του μουσικού Κώστα Λιεβαδά, κ.α.

Facebook Comments