MoU ΔΕΗ με Alpha Bank και Πειραιώς για τις οπτικές ίνες

2 λεπτά ανάγνωση
21 Ιανουαρίου 2022

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με τις τράπεζες “Alpha Bank Α.Ε.” και “Τράπεζα πειραιώς Α.Ε.”, για την κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία δικτύου Οπτικών ινών ευρυζωνικής πρόσβασης (Fiber To The Home- ETH) σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την έκδοση μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου ποσού έως 530 εκατ. ευρώ με τη μορφή project finance από την 100% θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού, που θα ιδρύσει η ΔΕΗ και η οποία θα αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση του δικτύου οπτικών ινών, που θα δημιουργηθεί.


Η ΔΕΗ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά την υπογραφή των συμβατικών κειμένων, η οποία θα γίνει με την οριστικοποίηση των τελικών όρων χρηματοδότησης μετά την ολοκλήρωση του due diligence, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Βλέπει συνέχεια στο ράλι των τραπεζών – Οι τιμές-στόχοι και τα κέρδη τριμήνου

Περαιτέρω περιθώρια ανόδου βλέπει η JP Morgan για τις μετοχές των ελληνικών

Goldman Sachs: Κέρδη +15% για τις ελληνικές τράπεζες το 2027 – Οι τιμές-στόχοι

Θετικές προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες αναδεικνύει η Goldman Sachs.

Eurobank Equities: Πρώτη επιλογή η Alpha Bank – Νέοι στόχοι και περιθώρια ανόδου έως 34%

Η Eurobank Equities αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους των τραπεζικών μετοχών-διατηρεί την Alpha ως