Ποιοι προορισμοί θα προτιμηθούν περισσότερο για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου; Ταξιδέψτε μαζί μας!

Καλάβρυτα

Απέχουν µόλις 2 ώρες από την Αθήνα και αποτελούν ένα από τα οµορφότερα θέρετρα!

Μπορείς να χαζέψεις τα δεκάδες µαγαζάκια του κεντρικού δρόµου, αλλά και να επισκεφθείς τα αξιοθέατα (Δηµοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώµατος, Τόπο Θυσίας, Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ 5 χλµ. έξω από το χωριό δεσπόζει η Μονή της Αγίας Λαύρας). Μην παραλείψεις το Σπήλαιο των Λιµνών, στο χωριό Καστριά (www.kastriacave.gr).

Για τους ροµαντικούς η διάρκειας 1 ώρας διαδροµή µε τον Οδοντωτό µέχρι το Διακοφτό επιβάλλεται (€19 µετ’ επιστροφής, www.odontotos.com). 

Πως θα πάτε: Βρίσκονται σε απόσταση 190 χλμ από την Αθήνα και θα χρειαστείτε περίπου δυό ώρες και τριάντα λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ από το λιμάνι της Πάτρας απέχουν 80χλμ, δηλαδή μια ώρα με το αυτοκίνητο.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι γραφικό, αρχοντικό, ροµαντικό και σε σαγηνεύει µε την ιστορικότητά του.   Και με μόλις 1,5 ώρα οδήγησης θα βρεθείς σε µια πόλη-κόσµηµα.

Θα ανηφορίσεις στο Παλαµήδι µε τα κατ’ ευφηµισµόν 999 σκαλοπάτια (εσύ προτίµησε το αυτοκίνητο) και θα αφεθείς στην υπέροχη θέα στην πόλη και τον Αργολικό. Θα περπατήσεις περιµετρικά κάτω και γύρω από το Κάστρο, στην Ακροναυπλία ή Ίτς Καλέ, κάνοντας το γνωστό γύρο της Αρβανιτιάς, θα συνεχίσεις τον περίπατό σου κατά µήκος της Παραλιακής, µε το Μπούρτζι να τραβάει το βλέµµα σου στο βάθος, θα χαζέψεις µαγαζιά µε παραδοσιακά προϊόντα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και θα αφεθείς στις οµορφιές της Νέας, ξεκινώντας από την Πλατεία Συντάγµατος.

Πως θα πάτε: 150 Χλμ από Αθήνα. Διάρκεια ταξιδιού: 1,5 ώρες

Δελφοί

Ο μύθος λέει πως ο Δίας άφησε δύο αετούς από τα δύο άκρα του σύμπαντος, και αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς. Γι’ αυτό και η περιοχή θεωρείται ο «ομφαλός της Γης», το κέντρο του κόσμου.

Θα γνωρίσετε τα πάντα σχετικά με το μεγαλύτερο μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Ο ναός του Απόλλωνα, το αρχαίο θέατρο, αθηναϊκοί θησαυροί και η Κασταλία πηγή είναι λίγα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να εντρυφήσετε στην φύση του Παρνασσού, στις παρυφές του οποίου βρίσκονται οι Δελφοί, πολύ κοντά στον επισκέψιμο Εθνικό Δρυμό Παρνασσού. Από τους Δελφούς και την γύρω περιοχή περνούν επίσης τέσσερα πεζοπορικά μονοπάτια ιδιαίτερης ομορφιάς. Ένα από αυτά ακολουθεί την διαδρομή Δελφοί-Καλάνια-Αγόριανη, καταλήγοντας σε αυτό το πανέμορφο χωριό του Παρνασσού που κοιτάζει κατάματα την Αράχωβα, προσφέροντας πιο παραδοσιακή φιλοξενία από τον απέναντι κοσμοπολίτικο προορισμό.  

Πως θα πάτε: Οι Δελφοί απέχουν 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα και θα φτάσεις εκεί σε περίπου 2 ώρες. Θα περάσεις πρώτα από την Αράχωβα που μπορείς να κάνεις και μια στάση. Συνεχίζοντας και σε κοντινή απόσταση βρίσκονται η Ιτέα και το γραφικό Γαλαξίδι.

Μονεμβασιά

 

Αγαπημένος ανοιξιάτικος προορισμός, η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Μας δίνει την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στην Ιστορία, αποτυπωμένη στα γραφικά καλντερίμια, τα πέτρινα σπιτάκια, τα σκαλοπάτια και τα τείχη της.

Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό μουσείο της κεντρικής πλατείας, περπατήστε τον πρώτο δρόμο που θα συναντήσετε μόλις περάσετε την είσοδο του κάστρου, την ιστορική οδό Γιάννη Ρίτσου, που οι Βυζαντινοί έμποροι ονόμαζαν Μέση οδό, καθώς και τον δρόμο που ενώνει την «θαλάσσια» Νότια Πύλη με την Άνω Πόλη. Τριγυρίστε στα σοκάκια με τις καμάρες και τις δαιδαλώδεις διαδρομές που ξεδιπλώνονται μπροστά από ανθισμένες αυλές.

Πως θα πάτε:  Από την Αθήνα απέχει 320 χιλιόμετρα και η διαδρομή αποτελείται κατά κύριο λόγο από έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

 

Facebook Comments