Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν και μια παγίωση του ανοδικού ποσοστού του ΚΙΝΑΛ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-28 Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1.205 ατόμων, ενώ 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 9 μονάδες και διευρύνεται στις 10 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.




Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 59% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%.

 

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 10 μονάδων για ΝΔ - 8 στους 10 ανησυχούν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ευρύ προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 40% έναντι 25% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Κανέναν από τους δύο απαντά το 32%.

πρωθυπουργος

Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πάλι προηγείται με 26%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24% και τρίτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 21%

 

Στην ερώτηση “πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές;” οι πολίτες τάσσονται υπέρ της εξάνλτησης της τετραετίας από την κυβέρνηση σε ποσοστό 47%. Ένα ποσοστό 26% θέλει εκλογές μέχρι το φετινό καλοκαίρι και ένα ποσοστό 19% θέλει κάλπες μέχρι το τέλος του 2022.

χρονος εκλογων

Στην ερώτηση για το πόσο σας ανησυχεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 80% απάντησε “πολύ ή αρκετά”, το 9% “μέτρια”, το 6% “λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου” και 5% ΔΓ/ΔΑ.

ρωσια
 

Facebook Comments