Απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς σε ηλικία 83 ετών.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε από τη ζωή στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ποιος ήταν ο Δ. Κοντομηνάς

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939, στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σπούδασε με υποτροφία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού (AUB), όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακά στο Marketing και πήρε το Masters. Ταυτόχρονα εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος διευθυντής ασφαλειών στα Γραφεία Μέσης Ανατολής της AMERICAN LIFE (ALICO). Το 1963 ίδρυσε και ανέλαβε τη διεύθυνση του υποκαταστήματος AMERICAN LIFE στην Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο 1969 συνίδρυσε, με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά, την INTERAMERICAN ΕΠΕ που το 1971 έγινε ΑΕ με κοινοπραξία των συνιδριτών της και του τότε μεγάλου αμερικανικού ασφαλιστικού οργανισμού INA Corporation. Εξελέγη διευθύνων σύμβουλος της νέας INTERAMERICAN AE, της πρώτης αμιγώς εταιρείας ασφαλειών Ζωής στην Ελλάδα και συνεχίζει στο πηδάλιό της μέχρι σήμερα, ως Πρόεδρος του Ομίλου πλέον.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει συνδέσει το όνομά του και με το τηλεοπτικό σταθμό, Alpha. Τον απέκτησε περί τις αρχές του 2000, υπήρξε πρόεδρος του καναλιού, ώσπου το πούλησε το 2018 στον Ομιλο Βαρδινογιάννη.

Το 1998 ανέλαβε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Αρης και τις διατήρησε μέχρι και το 2001.

 




Facebook Comments