Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η «Συναυλία Ειρήνης», στην οποία συμμετέχουν πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες και είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη (29/3) στα Προπύλαια.

Στην εν λόγω αντιπολεμική εκδήλωση, η κίνηση των διοργανωτών να μην αναφέρουν πουθενά στην αφίσα τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα μήνα στην Ουκρανία ή τη ρωσική εισβολή προκάλεσε την αντίδραση πολλών χρηστών των social media. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι διοργανωτές και κατ επέκταση οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη χώρα που αμύνεται για τα εδάφη της και εκείνη που θέλει να τα κατακτήσει.

Μεταξύ αυτών που τοποθετήθηκαν είναι και ο γιος του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Στη συναυλία ειρήνης συμμετέχει ο Εισβολέας, ο Θανάσιμος, ο Δημήτρης Μητσοτάκης (ΛΟΛ). Αυτοί δεν (είναι) απλοί τραγουδιστές. Μιλάμε για τους Galacticos της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. Πάντως για όσους έχουν σκοπό να φέρουν Ουκρανικές σημαίες στην συναυλία (εδώ γελάμε όλοι)… Φιλική υπενθύμιση. Μπλε από πάνω, κίτρινο από κάτω. Έχετε μια τάση να τα μπερδεύετε», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Συναυλία Ειρήνης

Ο γνωστός καλλιτέχνης, Γιάννης Αγγελάκας, έσπευσε να απαντήσει από την πλευρά του στον γιο του Κυριάκου Μητσοτάκη με την παρακάτω δηκτική ανάρτηση: «Αγαπητέ Κωστάκη Μητσοτάκη, αν δεν σου αρέσουν τα ονόματα των καλλιτεχνών μας να τα αλλάξουμε, δεν κάνει να χαλάμε το χατήρι των μελλοντικών μας πρωθυπουργών. Εύχομαι, όταν με το καλό αναλάβεις τα ηνία αυτου του λαού που έμαθες από μικρός να ειρωνεύεσαι και να υποτιμάς, να σε διασκεδάζουν όσοι νέοι κλόουν και αυλικοί προκύψουν ως τότε. Μη ξεχάσεις να πεις στον μπαμπά να στείλει και άλλα όπλα για την ειρήνη».

Ανάμεσα σε όσους σχολίασαν την ανάρτηση του γιου του πρωθυπουργού ήταν και ο συνθέτης και στιχουργός Δημήτρης Μητσοτάκης που συμμετέχει επίσης στη συναυλία.

Στη «Συναυλία Ειρήνης» συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι εξής καλλιτέχνες: Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Κώστας Θωμαΐδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασούλη, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank.

Πηγή: Reader.gr

Facebook Comments