Με μειωμένη συμμετοχή, η οποία φαίνεται μετά βίας να φτάνει το 50% των εγγεγραμμένων μελών, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tomanifesto.gr αναφέρουν η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε πέριξ του 50% ενώ σε κάποιες οργανώσεις δεν ξεπέρασε το 30%. Οι εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών του κόμματος θέλουν το μέσο όρο να τίθεται πολύ κάτω του 50% αναμένοντας τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία.

Όπως εξηγούν, χαρακτηριστικό είναι πως όσοι συμμετείχαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ δεν επέστρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει tomanifesto.gr μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σε πηγαδάκι μελών για τις προθέσεις του προέδρου, σχολίασε δεικτικά «Ανδρουλάκη θα λες και θα κλαις Αλέξη».

Από τα πρώτα στοιχεία, σε οργάνωση με 340 μέλη ψήφισαν περίπου 150 ενώ σε άλλη με 240 μόλις 85Σε τοπική της Ανατολικής Αττικής από τις 13.00 έως τις 15.00 την πόρτα πέρασαν μόλις 2 άτομα «σε αντίθεση με τη συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ που ήταν μαζική».

Όσον αφορά την ανθρωπογεωγραφία, μαζική ήταν η συμμετοχή της Ομπρέλας και των 53+ οι οποίοι έχουν με ξεκάθαρο τρόπο ταχθεί κατά των σχεδίων του προέδρου ATσίπρα. Από την άλλη οι «προεδρικοί» επιστράτευσαν ακόμα και πούλμαν για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή.

Με την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων θα σημάνει η παταγώδης αποτυχία του «ανοίγματος» που επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας και η στενή του ομάδα, επενδύοντας με λάθος τρόπο στο isyriza και εγκαταλείποντας την παραδοσιακή προσέγγιση της κοινωνίας.

Facebook Comments