Η 31η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δύο πρωτοπόροι έχουν ήδη τους τρεις βαθμούς στην «τσέπη».

Έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε Μπέρνλι και Γουότφορντ αντίστοιχα και πλέον επικεντρώνονται στην αναμέτρηση της δεκαετίας, την ερχόμενη Κυριακή.

Με ενδιάμεσες στάσεις σε Μαδρίτη (Ατλέτικο Μαδρίτης – Μαν. Σίτι, 06/04) και Λισαβόνα (Μπενφίκα – Λίβερπουλ, 05/04) για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αμφότερες οι διεκδικήτριες του πρωταθλήματος έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Και αυτό φάνηκε ιδιαιτέρως στις νίκες που πήραν. Οι μεν «Πολίτες» ξεμπέρδεψαν γρήγορα στο «Τερφ Μουρ» με δύο γρήγορα γκολ (Ντε Μπρόιν 5’ και Γκιουντογκάν 25’) και στη συνέχεια, όπως ήταν λογικό έριξαν ρυθμό και διαχειρίστηκαν το σκορ. Με την κατοχή στο εντυπωσιακό ποσοστό του 77% έναντι 23% των γηπεδούχων και το μόλις ένα σουτ που δέχθηκαν στην εστία σε όλο τον αγώνα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πέραν της ποιότητας, ο Γκουαρδιόλα φρόντισε να μην πιέσει τους παίκτες του ενόψει της απαιτητικής εβδομάδας. Ο σκοπός άλλωστε δεν ήταν άλλος από την διατήρηση του ενός πόντου διαφορά από την διώκτρια, Λίβερπουλ.

Από την άλλη, οι «Κόκκινοι» δυσκολεύτηκαν περισσότερο από ότι δείχνει το τελικό 2-0. Μπορεί να προηγήθηκαν και αυτοί σχετικά νωρίς (Ζότα 22’), η ισχυρή υποψήφια προς υποβιβασμό Γουότφορντ όμως, τους άγχωσε σε αρκετές περιπτώσεις. «Άγγιξε» τουλάχιστον δύο φορές την ισοφάριση, ωστόσο η τύχη «μίλησε» υπέρ των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ και με το πέναλτι του Φαμπίνιο πέντε λεπτά πριν τη λήξη «κλείδωσε» την επικράτηση.

Τι περιμένουμε να δούμε λοιπόν την επόμενη Κυριακή; Η Σίτι δείχνει να παίζει χωρίς άγχος και εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση. Το γεγονός άλλωστε ότι εκκίνησε τη σεζόν με δύο ήττες στις πρώτες δέκα αγωνιστικές, δεν την επηρέασε καθόλου. Αντιθέτως «μετράει» από τότε 15 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, με τις απώλειες να προέρχονται κυρίως από δική της φλυαρία στην τελική προσπάθεια. Είναι απολύτως λογικό βέβαια στη φάση που βρίσκεται η σεζόν, με Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και FA Cup να είναι όλα ανοικτά, το μυαλό των παικτών να «ταξιδεύει» σε σπουδαία παιχνίδια, τελικούς και τρόπαια. Όπως αυτό που έρχεται και θα είναι πιο συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι από ποτέ, προκειμένου να αυξήσουν το βαθμολογικό προβάδισμα προς την 8η Πρέμιερ Λιγκ.

Η Λίβερπουλ είναι τόσο κυνική όσο πρέπει για να «χτυπήσει» σε όλες τις διοργανώσεις. Ειδικά τον τελευταίο καιρό που δεν εντυπωσιάζει. Το είδαμε στις αναμετρήσεις με την Ίντερ, στο νικηφόρο τελικό απέναντι στην Τσέλσι, το βλέπουμε και στο πρωτάθλημα. Νίκες με χαμηλά σκορ μέσα στο Μάρτιο και απαραβίαστη εστία, αν και δέχθηκε αρκετές φάσεις από τους αντιπάλους. Και το σημαντικό είναι ότι το καταφέρνει με το Σαλάχ σε μικρή περίοδο μετριότητας (αναλογικά με τα κατορθώματά του όλη τη σεζόν). Ο Κλοπ θα κάνει το «παιχνίδι» του, θα βρεις τις λύσεις και τον τρόπο για να βρεθεί εκείνος στην κορυφή.

Το αγγλικό ζευγάρι που έχουν δημιουργήσει οι Γκουαρδιόλα και Κλοπ έχει αντικαταστήσει καιρό τώρα τα αξέχαστα ισπανικά «κλάσικο» των προηγούμενων χρόνων, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα και την Κυριακή η καρδιά του ποδοσφαίρου θα χτυπά ξανά στο «Έτιχαντ» σε μία ποδοσφαιρική παράσταση για την οποία αξίζει να ανυπομονούμε…

Facebook Comments