Η τρίτη αγωνιστική των play off της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώθηκε και περιμένουμε ακόμη κάποιον εκ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Άρη να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βέβαια, οι εμφανίσεις στον αγωνιστικό χώρο είναι αυτές που μας προϊδεάζουν σε ποιες από τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες, θα καταλήξουν τα δύο εναπομείναντα «εισιτήρια». Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν μπήκαν ποτέ σε αυτή τη συζήτηση, λόγω σημαντικής βαθμολογικής διαφοράς.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη της αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, μόλις ένα βαθμό πίσω από την ΑΕΚ. Παρά τη μέτρια εμφάνιση στην πρεμιέρα των play off απέναντι στην Ένωση (1-1), το «τριφύλλι» των πολλών προβλημάτων πήγε στο «Κλ. Βικελίδης» και έφυγε αλώβητο (0-0). Το βράδυ της Κυριακής λοιπόν, πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα (2-1), επιστέγασμα της δουλειάς που εμφανίζει στο χορτάρι, τόσο από άποψη βαθμολογική, αφού προσπέρασε τον Άρη, όσο και της εντυπωσιακής φόρμας στην οποία βρίσκεται ο «Δικέφαλος» του Βορρά.

Ο Γιοβάνοβιτς «έπαιξε» στα ίσια μία ομάδα που είχε χτίσει ένα αήττητο τεσσάρων μηνών και προερχόταν από μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, επί της Γάνδης. Πίεσε ασφυκτικά, είχε καλές συνεργασίες στην επίθεση και βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, σε συνδυασμό με τη «σκληράδα» που έβγαλε η ασφυκτικά γεμάτη Λεωφόρος. Και μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει στο μυαλό του την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος -που εξασφαλίζει συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- εμφανίζεται διατεθειμένος να το καταφέρει μέσω του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, η ΑΕΚ αρνείται να παραδοθεί στην αγωνιστική «δύνη» που μόνη της έχει μπει φέτος. Στο ένα από τα δύο πιο δύσκολα παιχνίδια που έχει να δώσει στα play off (το άλλο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) κάνει σοβαρή εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αναδεικνύεται ισόπαλη με τον Ολυμπιακό(1-1). Αν κάποιος παρακολουθούσε την αναμέτρηση και δεν είχε επίγνωση της βαθμολογίας, θα υπέθετε ότι πρόκειται για ντέρμπι που κρίνει πρωτάθλημα και όχι αγώνα ανάμεσα σε δύο ομάδες που τις χωρίζουν 22 βαθμοί.

Ο Κριχόβιακ -παρότι δεν είναι στο 100% ετοιμότητας- δείχνει πόσο έχει ανεβάσει το επίπεδο ποιότητας της μεσαίας γραμμής της Ένωσης. Κοντινές και σίγουρες πάσες (για να μιλήσουμε και ποδοσφαιρικά), σωστές τοποθετήσεις σε φάση άμυνας και επίθεσης, υποστήριξη στις επιθετικές ενέργειες των συμπαικτών του. Καθοριστικά στοιχεία που έλειπαν όχι μόνο φέτος, αλλά από τη χρονιά του πρωταθλήματος και έπειτα.

Τα λάθη στην άμυνα δεν έλειψαν, από τέτοιο προήλθε εξάλλου και το γκολ του Καρβάλιο, τα κενά υπήρχαν ξανά και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί στις προϋποθέσεις που δημιούργησε.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι με το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες από τους άλλους δύο (ή τις ίδιες με τον Παναθηναϊκό) για να κατακτήσουν την τρίτη ή τέταρτη θέση της Σούπερ Λιγκ.

Για να φτάσουμε σε εκείνον που έχει τις λιγότερες, βάσει αποτελεσμάτων. Ο Άρης απέτυχε να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι φέτος απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (ήττες 0-5 και 2-0) και έμεινε στην ισοπαλία με τους Γιαννιώτες. Είχε την υπεροχή, τις φάσεις, την δικαιολογία ότι ο «Άγιαξ» της Ηπείρου αποφάσισε να παίξει για να μην χάσει, όμως το αποτέλεσμα δείχνει ότι πάλι δεν πήρε τη νίκη που χρειαζόταν.

Όλα αυτά μπορούν φυσικά αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική και η επόμενη είναι ακόμη πιο κομβική (ΑΕΚ – Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός) Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα στη φετινή Σούπερ Λιγκ, η αγωνία για τις ευρωπαϊκές θέσεις θα είναι αδιάκοπη.

 

Facebook Comments