Η «ηττοπάθεια» που εξέπεμψε η κυβέρνηση με φόντο την εμφάνιση ενός μαχητή του τάγματος Αζόφ στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη εκνεύρισε σφόδρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό τον εκνευρισμό, μάλιστα, φρόντισε να καταστήσει σαφή και στον πρωινό καφέ της Παρασκευής. Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πίσω από τις οργίλες αντιδράσεις κρύβεται ένας υφέρπων φιλο-πουτινισμός, τον οποίο, επειδή ορισμένες πτέρυγες της Βουλής δεν μπορούν να φανερώσουν, εκφράζουν σπουδαιολογώντας το «δέντρο» αντί για το «δάσος».

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εξαιρετικά πιθανό να δώσει το παρών σήμερα το απόγευμα στην προσυνεδριακή συζήτηση της ΝΔ για την «Ψηφιακή Επανάσταση» στο Χαλάνδρι.

Εφόσον το κάνει και δεν υπάρξει κάποια αιφνίδια αλλαγή προγράμματος, ο λόγος δεν θα είναι για να επαινέσει απλώς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για το έργο που γίνεται, αλλά για να στείλει μήνυμα και στο εσωτερικό της ΝΔ ότι δεν πρέπει το κόμμα να προσέρχεται φοβικά στην επικείμενη προεκλογική μάχη και να πατά τις μπανανόφλουδες που πετούν ο ΣΥΡΙΖΑ και εν γένει η αντιπολίτευση.

Η ραγδαία αλλαγή πλεύσης από το κυβερνητικό επιτελείο ως προς το θέμα του Αζόφ, άλλωστε, φάνηκε και από τις δηλώσεις κεντρικών κυβερνητικών στελεχών και στελεχών της ΝΔ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης το έθεσε σκληρά την Παρασκευή (ΣΚΑΪ), λέγοντας ότι «όταν χειροκροτούσαμε οι υπόλοιποι, από τον ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσε το 1/3 και όταν σηκωθήκαμε όλοι όρθιοι, δε σηκώθηκε κανείς τους. Οι άνθρωποι είχαν πάει με το ζόρι και ο κ. Τσίπρας φαινόταν στο πρόσωπό του ότι είχε έρθει με το ζόρι. Άρα λοιπόν βρήκαν την ευκαιρία με το λάθος περί Μιχαήλ του Αζόφ κι έβγαλαν τα εσώψυχά τους τα φιλοπουτινικά». Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης που ήταν και το πρώτο από τα κυβερνητικά στελέχη που βγήκε με «σκληρή γραμμή», δέχθηκε και τα εύσημα του κ. Μητσοτάκη.

Σε παρόμοια γραμμή και η Ντόρα Μπακογιάννη το Σάββατο (Mega) «Είναι ντροπή αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, όπου όλοι μας η συζήτηση δεν στρέφεται γύρω από τον πρόεδρο μίας χώρας, ο οποίος μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων για «Ελευθερία ή Θάνατο» και να συζητάμε για το εάν οι άνθρωποι τους οποίους έβγαλε επειδή είναι ελληνικής καταγωγής και πολεμούν στη Μαριούπολη, μας άρεσε ή δεν μας άρεσε ότι εμφανίστηκαν οι δύο μαχητές του Τάγματος του Αζόφ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΓΕ

Facebook Comments