Οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την έρευνα, παρήγγειλαν, νέα ιατροδικαστική εξέταση για κάθε ένα από τα δύο κορίτσια, προκειμένου να εξακριβωθούν, μετά τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο κοριτσάκια.

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου έχουν ζητήσει να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των δύο θανάτων, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και βέβαια το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Παράλληλα, στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί η Μαλένα, ο θάνατος της οποίας η ιατροδικαστική εξέταση είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

Όσον αφορά στην περίπτωση της Ίριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της, όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν δε, νέο γύρο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα που έχουν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές. Τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού, αναμένεται να κληθούν στη συνέχεια.

Facebook Comments