Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας με την ομιλία του το 3ο Συνέδριο του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι «όσο καθυστερούν τόσο απομακρύνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς ήττας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο μήνυμα του Συνεδρίου λέγοντας: «Το Συνέδριό μας έστειλε ήδη ένα ισχυρό μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα: Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο. Υπάρχει σχέδιο για να ανασάνει η κοινωνία. Υπάρχει ελπίδα για να στηριχτεί η χώρα. Το μήνυμα είναι: Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε. Να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το μήνυμα είναι: Αλλάζουμε για να αλλάξουμε τη χώρα».

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση για το ζήτημα της ακρίβειας, την «αισχροκέρδια και τα κλεφτόδεντρα», τα οποία και «θα κλαδέψουμε».

Έστρεψε τα πυρά του στον πρωθυπουργό απαντώντας στην δική του χθεσινή παρέμβαση από το προσυνέδριο της ΝΔ στην Κρήτη λέγοντας: «Οι ηττημένοι δεν βρίσκονται σε αυτήν την αρένα, αλλά υπάρχουν. Και έσπευσαν τούτες τις μέρες να δείξουν με όλους τους τρόπους τον εκνευρισμό τους, τον φόβο που τους διακατέχει. Στα τηλεοπτικά στούντιο, στα πρωτοσέλιδά τους, στη προπαγάνδα τους. Έσπευσαν λοιπόν όλοι αυτοί, με πρώτο τον ίδιο τον ΠΘ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίσουν τις δεσμεύσεις μας, τα 5+1 σημεία για να ανασάνει η κοινωνία και ο λαός, παροχολογία και λεφτόδεντρα. Ποιοι, αυτοί που ποτίζουν κάθε μέρα τα κλεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε πως «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της προοδευτικής διακυβέρνησης, καθώς ξεκινά μια νέα εποχή, για το κόμμα μας».

Ο κ. Τσίπρας εκτόξευσε «βέλη» κατά της κυβέρνησης για τα «υπερκέρδη των ιδιωτών ενέργειας».

«Μας κατηγορούν για παροχολογία, ενώ ουσιαστικά αξιοποιούμε τις οδηγίες της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», υπογράμμισε υπεραμυνόμενος των 5+1 σημείων που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριό του.

«Ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των λίγων», τόνισε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «ατύχημα που ο ελληνικός λαός σε μια τέτοια στιγμή έχει μια τέτοια κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές, τις οποίες «ο ΣΥΡΙΖA θα κερδίσει, όποτε κι ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να τις κάνει». «Ζητάμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν», είπε, απεθυνόμενος και τις «άλλες προοδευτικές δυνάμεις, να μην γίνουν δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

«Εξάντληση τετραετίας, σημαίνει και  εξάντληση πιθανότητας Μητσοτάκη να έχει μια αξιοπρεπή ήττα», τόνισε.

«Μιλάμε για καθεστωτική λειτουργία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γιατί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο νομιμότητας και ηθικής», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα δημόσια ταμεία και τους «φωτογραφικούς διαγωνισμούς», καθώς και στο ότι «βόλεψαν Golden Boys σε θέσεις με παχυλούς μισθούς».

Facebook Comments