Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού, τα μέτρα που θα ισχύσουν για το Πάσχα και η άρση των μέτρων το επόμενο διάστημα βρίσκονται στο επίκεντρο της έκτακτης συνέντευξης Τύπου του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο φετινό Πάσχα συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές και σημείωσε ότι φέτος υπάρχει το εμβόλιο και η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Σημείωσε δε ότι το σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί σε σχέση με το προηγούμενο κύμα της πανδημίας.

“Το σύστημα Υγείας θα ενισχυθεί επιπλέον με 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης” είπε και πρόσθεσε “πλέον μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον ιό. Τα μέτρα υπάρχουν χωρίς την έννοια της υποχρεωτικότητας. Δεν είμαστε υπέρ των πολιτικών τύπου Κίνας. Πιστεύουμε σε μια πολιτική προστασίας των ευάλωτων ομάδων και σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορονοϊό. Αυτό είναι ένα πλαίσιο δυναμικό και θα προσαρμοζόμαστε. Φωνές που έλεγαν ότι θα διασωληνώνουμε ασθενείς στα πάρκινγκ, δεν επιβεβαιώθηκαν και η χώρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες. Είναι μια εικόνα μείωσης κρουσμάτων τόσο σε απλές κλίνες όσο και σε κλίνες ΜΕΘ, ενώ η οικονομική ζωή της χώρας έχει επανέλθει στην κανονικότητα”.

Facebook Comments