Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο θέμα σήμερα της ΕφΣυν, με τους χρήστες των social media να σχολιάζουν ειρωνικά τη διασύνδεση που επιχειρεί η εφημερίδα, του ταξιδιού του πρωθυπουργού σήμερα στη Σκωτία, με σχέδιο “επιστροφής του τέως”.

Οι διασυνδέσεις που επιχειρεί η εφημερίδα είναι τόσο εξωφρενικές, που χρειάζονται διευκρίνιση. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σήμερα στη Σκωτία, μετά από πρόσκληση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καρόλου, ο οποίος θα τον φιλοξενήσει στο Dumfries House.

Η επίσκεψη έχει να κάνει με το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αξιοποίηση του ανακτόρου του Τατοΐου, που θα λειτουργεί ως Μουσείο αλλά και σαν χώρος αναψυχής, ώστε να “δώσει μία σημαντικότατη ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας, πολιτισμού σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου”, όπως είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.” Ο πρίγκιπας Κάρολος ενημερώθηκε στο τελευταίο του ταξίδι στην Ελλάδα για τα ελληνικά σχέδια, κάλεσε τον πρωθυπουργό στη Σκωτία να του δείξει πώς έχουν αξιοποιήσει στη Μεγάλη Βρετανία το Dumfries House και ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Το “σατανικό σχέδιο” που ανακάλυψε η ΕφΣυν

Θα ήταν το τέλος της ιστορίας αν η ΕφΣυν δεν είχε κατασκευάσει ένα απίθανο σενάριο, ακόμα και για επιστροφή του τέως στα πράγματα ή για φλερτ του πρωθυπουργού με τους βασιλόφρονες ψηφοφόρους κάνοντας λόγο για unfair του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η φράση είναι δανεική από τη γνωστή δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το δημοψήφισμα για το πολίτευμα του 1974, που το είχε χαρακτηρίσει πολλά χρόνια μετά- όταν ήταν υπουργός του Καραμανλή- άδικο για τον τέως (unfair), αφού δεν είχε επιτραπεί στον Κωνσταντίνο να έρθει να κάνει καμπάνια στην Ελλάδα.

Ποιο είναι όμως το unfair του Κυριάκου Μητσοτάκη; Σε μια πρώτη απίθανη διατύπωση, το κύριο άρθρο της ΕφΣυν μας πληροφορεί ότι σε ένα μήνα συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (sic) και ότι ο Κυριάκος- λέει- θέλει να τιμήσει την πιο ακραία του δήλωση, αυτή για το δημοψήφισμα.

Μετά το κύριο άρθρο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνει ότι ” ο Κυρ. Μητσοτάκης αναθέτει τώρα στον πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας την “αξιοποίηση” του Τατοΐου”. Καμία σχέση φυσικά, αφού σε κανέναν Κάρολο δεν ανατίθεται η αξιοποίηση του Τατοΐου. Το πρώην ανάκτορο αξιοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Και το κύριο άρθρο συνεχίζει:

“Με την ανάθεση ιδιαίτερου ρόλου για το Τατόι στον Κάρολο ο πρωθυπουργός έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την τελεσίδικη απόφαση της ελληνικής πολιτείας το 1994, αλλά και με την κήρυξή του ως διατηρητέου από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.”

ΕφΣυν για τέως και Μητσοτάκη

Πηγή: TheToc.gr

Facebook Comments