Με τον τίτλο “Βασίλης Οικονόμου / «Το τζάμπα πέθανε, μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ» – Χυδαία επίθεση στους πολίτες” σε άρθρο της στο site, η “Αυγή” παραποιεί τα όσα είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τους πολίτες που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Απομονώνοντας μόνο την πρώτη πρόταση, το κομματικό μέσο του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αποδώσει στον βουλευτή της ΝΔ μία “προκλητική και χυδαία” απάντηση στο ερώτημα του τί θα γίνει με τους πολίτες που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βασίλη Οικονόμου, όμως, ήταν η εξής: “Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν, γιατί πρέπει ο καθένας να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Άρα, λοιπόν, υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη και οι άνθρωποι που, ίσως, δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κρυβόμενοι πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη. Άρα, λοιπόν, με προσοχή η ΔΕΗ και οι πάροχοι πρέπει να προσεγγίσουν αυτούς που έχουν παραγματικά ανάγκη και είναι σε αδυναμία. Για εμένα είναι πρωτεύον να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Η ΔΕΗ έχει αυτό το πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτήσει και η κυβέρνηση που έχει επιδοτηθεί με 800 εκατ. από τα κέρδη και τα διαθέσιμα της ΔΕΗ και έχουν πέσει το μήνα Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο. Όπως φαίνεται, όμως, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν καλυφθεί. Εκεί, λοιπόν, προσοχή. Αυτό συνιστώ εγώ”. 

Ο βουλευτής της ΝΔ, μάλιστα, επανήλθε μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου και επεξήγησε τι εννοούσε με τη φράση ο “τζάμπα πέθανε”, λέγοντας πως υπάρχουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα που η κυβέρνηση πρέπει να δει, αλλά πίσω από αυτά τα προβλήματα δεν θα παίζουν κάποιοι το παιχνίδι τους, το “τζάμπα” και ότι αυτές οι νοοτροπίες που κυριάρχησαν παλαιότερες δεκαετίες δεν πρέπει να συνεχίσουν.

Η φράση που απομόνωσε η “Αυγή”:

Σε μία συντονισμένη επίθεση και η rosa_progressive αναπαράγει την απομονωμένη φράση του βουλετή, καθώς και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης:

Πηγή: omadaalithias.gr

Facebook Comments