Το ζευγάρι του τελικού της 21ης Μάϊου είναι πλέον γνωστό. Το μονοπάτι που ακολούθησαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τους φέρνει αντιμέτωπους μπροστά σε έναν πολύ σημαντικό τίτλο.

Η μεταξύ τους μονομαχία δίνει «κούπα» και οι δύο τους είναι εκείνοι που άξιζαν περισσότερο από τους υπόλοιπους να βρεθούν στην τελική δοκιμασία.

Το «τριφύλλι» είχε το υπέρ του 1-0 του πρώτου αγώνα και την φόρα από τα τελευταία νικηφόρα αποτελέσματα. Όπως γράφαμε ξανά εδώ, θα ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ενδεχόμενος αποκλεισμός του Παναθηναϊκού. Διότι ανεξάρτητα από την άσχημη αγωνιστική περίοδο που διανύει η ομάδα της Φθιώτιδας (με το μυαλό στα play – out που κινδυνεύει με υποβιβασμό), οι πράσινοι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα εντός συνόρων και φυσιολογικά δεν θα είχαν και δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Ο Ιωαννίδης, που αγώνα με τον αγώνα γίνεται καλύτερος και «παλεύει» να πείσει τους υπεύθυνους της ομάδας να του δώσουν την επόμενη χρονιά τη φανέλα του βασικού φορ, και ο Παλάσιος ήταν εκείνοι που «καθάρισαν» την πρόκριση. Η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ήταν χαοτική και συμπληρωματικά ο Παναθηναϊκός δικαιούται φέτος να αγωνιστεί για έναν τίτλο.

Από την άλλη, είχε γραφτεί στη στήλη μας ότι η πρόκριση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Και αυτό αποδείχθηκε στο χορτάρι. Οι δύο καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος μόχθησαν για να επιβληθούν η μία της άλλης, είχαν εκατέρωθεν ευκαιρίες και μετά την Τούμπα, έτσι και στο «Γ. Καραϊσκάκης» ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια χωρίς τέρματα. Μία λεπτομέρεια, όπως η εντός περιοχής παράβαση του Πασχαλάκη στον Ελ Αραμπί, θα μπορούσε να καθορίσει το δεύτερο φιναλίστ.

Όμως, η αδράνεια στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» και η εξαιρετική συνεργασία, μεταξύ Σβάμπ, Ολιβέϊρα και Τσόλακ έφερε το «χρυσό» γκολ της ισοφάρισης και ταυτόχρονα της πρόκρισης. Η διατήρηση του εκτός έδρας γκολ στο Κύπελλο Ελλάδος ήταν ευεργετική για τον ΠΑΟΚ, που θα βρεθεί για πέμπτη φορά τα έξι τελευταία χρόνια, στον τελικό της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κινήθηκαν στην απόλυτη ισορροπία, όμως ο «Δικέφαλος» είναι αυτός που έχει μάθει από τον Ράζβαν Λουτσέσκου πως να επιβιώνει από τέτοιου είδους μάχες.

Καταλήγουμε στο γεγονός ότι το τρόπαιο θα διεκδικηθεί από δύο αντιπάλους, που άξιζαν περισσότερο από τους άλλους να το κατακτήσουν. Από τη μία ο Παναθηναϊκός που «κερδίζει» τα εύσημα για τη φετινή του εξέλιξη και από την άλλη ο ΠΑΟΚ για τον «refuse to lose» χαρακτήρα που έχει χτίσει. Με την ελπίδα να δούμε έναν ποιοτικό τελικό, όπως τον τελευταίο που έδωσαν το 2014.

Facebook Comments