Υπουργείο Ενέργειας: Τα επίσημα στοιχεία για τις αυξήσεις στο ρεύμα διαψεύδουν τον Τσίπρα

6 λεπτά ανάγνωση

Απάντηση στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψη του στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι με τα μέτρα επιδότησης των λογαριασμών, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα επιβαρύνονται λιγότερο σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς έχει ουσιαστικά μπει πλαφόν στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
“Έξις δευτέρα φύσις. Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και της ψευδολογίας και είναι λυπηρό σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, να αναζητά μικροκομματικά οφέλη με αυτό τον κυνισμό.

Χθες, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών επέστρεψε στο ”Δεν Πληρώνω” χαρακτηρίζοντας την ρήτρα αναπροσαρμογής παράνομη. Σήμερα, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), υποστήριξε ψευδώς ότι το 99% των αυξήσεων στη χονδρική αγορά μετακυλίεται στους καταναλωτές.

Τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν για μία, ακόμα, φορά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του. Με τις επιδοτήσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα επιβαρύνονται λιγότερο σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς με τα μέτρα στήριξης έχει ουσιαστικά μπει πλαφόν στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν οι χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται συνεχώς, οι οποίες έχουν υψηλότερες τιμές από την Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι μονομερής εμπορική πολιτική των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Άραγε γιατί δεν έλεγε το ίδιο όταν επί δικής του διακυβέρνησης η ΡΑΕ ζητούσε στοιχεία από τους παρόχους ηλεκτρισμού για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς την περίοδο 2017-2018, που προκλήθηκαν από την ενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα οικιακά, εμπορικά και αγροτικά τιμολόγια χαμηλής τάσης; Τότε η ρήτρα δεν ήταν παράνομη;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μπάρκας: «Καιρό τώρα δεν είναι “sexy” ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας έχει απήχηση- μιλάει πολιτικά»

Ο Κώστας Μπάρκας αποτύπωσε με ωμό ρεαλισμό την κατάσταση στον χώρο της

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός»

Η τελευταία μέτρηση της Interview προκάλεσε έντονη συζήτηση, όχι τόσο για τις

ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ φέρνει ολοκληρωμένες λύσεις που συνδυάζουν υψηλή ενεργειακή απόδοση και σημαντική