“Βρισκόμαστε ακόμα σε κίνδυνο η πανδημία κορονοϊού να δημιουργήσει μια παραλλαγή που θα είναι ακόμα πιο μεταδοτική και ακόμα πιο θανατηφόρα” προειδοποίησε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Μιλώντας στους Financial Times, o Μπιλ Γκέιτς ανέφερε ότι “Είναι πολύ πάνω από το 5 τοις εκατό ο κίνδυνος να μην έχουμε δει το χειρότερο από αυτή την πανδημία κορονοϊού”.

Ο μεγιστάνας, του οποίου το βιβλίο “How to Prevent the Next Pandemic” δημοσιεύεται την Τρίτη, εξέφρασε την ελπίδα του ότι χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μειώσουν περαιτέρω τη συνεισφορά τους στη χρηματοδότηση ξένης βοήθειας, υποδηλώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλα έθνη να εμπλακούν στη δική τους περικοπή, κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το βασικό παγκόσμιο κοινό προγράμματα υγείας.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, η απόφαση για παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι να μειώσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της βοήθειας από 0,7%, σε 0,5%, του ΑΕΠ ήταν “μια απογοήτευση”.

Αυτό σήμαινε ότι τομείς όπως η πολιομυελίτιδα και η αναπαραγωγική υγεία είχαν περικοπεί, εξήγησε.

“Είμαστε ήδη στο ελάχιστο δυνατό και αν το Ηνωμένο Βασίλειο μειώσει ακόμα περισσότερο, τότε θα κάνουν το ίδιο και οι άλλες χώρες” είπε ο Γκέιτς. “Αυτό θα ήταν τραγικό γιατί. . . όλα αυτά τα χρήματα σώζουν ζωές με λιγότερα από 1.000 δολάρια ανά ζωή που σώζεται” .

Όπως ανέφερε, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ακόμα ένας μεγάλος δωρητής στη συμμαχία εμβολίων και στο Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας.

Facebook Comments