Στο φως ήρθε η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, που είναι αυτή που βρήκε νεκρή την Ίριδα και που όμως έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η πρώτη της κατάθεση στις αστυνομικές αρχές όταν πέθανε το μωρό αναφέρει: «Περί ώρα 11:30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει».

Πουθενά στην κατάθεσή της δεν αναφέρεται αυτό που είπε αργότερα, ότι δηλαδή η Ίριδα είχε ξυπνήσει στις 07:30 το πρωί και πήγαν και την είδαν.

Αντιφάσεις υπάρχουν και ως προς αν η Τζωρτζίνα είδε το μωρό νεκρό, αφού στην αρχή είχε πει ότι το μωρό το είχε δει η μικρή, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν το είδε ποτέ και δεν ξύπνησε ποτέ.

Επιπλέον, αν και στην αρχική της κατάθεση είχε δηλώσει πως βρήκε την Ίριδα νεκρή στις 11:30, μετά δήλωσε ότι την βρήκε στις 10:45. Προκύπτουν λοιπόν ερωτήματα για το αν τελικά τη βρήκε στις 10:45, γιατί κάλεσαν το ΕΚΑΒ μια ώρα αργότερα.

«Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11:37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11:42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη», ανέφερε στην πρώτη της κατάθεση.
Facebook Comments