Στον Όμιλο Ελλάκτωρ με ποσοστό περίπου 30% εισέρχεται ο όμιλος της Motor Oil καθώς πριν από λίγο έπεσαν οι σχετικές υπογραφές.

Παράλληλα, ο όμιλος συμφερόντων Βαρδινογιάννη αποκτά και το 75% της θυγατρικής του Ελλάκτωρα ΕΛΤΕΧ Άνεμος (περιλαμβάνει όλα τα ολοκληρωμένα αλλά και υπό ανάπτυξη έργα ΑΠΕ), χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό το τίμημα της συγκεκριμένης συναλλαγής.

Η Motor Oil εξαγοράζει το περίπου 30% που κατέχουν στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης έναντι τιμήματος 1,75 ευρώ ανά μετοχή, που σημαίνει premium το οποίο πλησιάζει το 20% από το τελευταίο κλείσιμο χτες (1,48 ευρώ) και μεταφράζεται σε συνολικό τίμημα 180 εκατ. ευρώ περίπου.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Motor Oil.

Νωρίτερα:

Σε διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για την πώληση του περίπου 30% που κατέχουν στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, βρίσκονται, οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες το τίμημα φέρεται στα 1,75 ευρώ ανά μετοχή, που μεταφράζεται σε συνολικό τίμημα 180 εκατ. ευρώ περίπου.

Σε περίπτωση που προχωρήσει το deal όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο ενεργειακό κομμάτι του Ομίλου Ελλάκτωρ.

Πριν από λίγο άλλωστε ανεστάλη προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Ελλάκτωρ και της Motor Oil έπειτα από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

“Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών Ελλάκτωρ και Motor Oil, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής.

Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών.”

Facebook Comments