Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την χαλάρωση των μέτρων του κορωνοϊού, για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά αλλά και για το ενδεχόμενο νέου κύματος πανδημίας από τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Πλεύρης μίλησε για τον αιφνίδιο θάνατο των δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη. «Θα συναντήσω την οικογένεια του 3χρονου παιδιού. Εμείς θα κάνουμε την έρευνά μας εις βάθος. Αντίστοιχα παρακολουθούμε και την άλλη περίπτωση του 7χρονου. Οφείλω να πω ότι και τα δύο νοσοκομεία έχουν ανταποκριθεί πλήρως στις δύσκολες καταστάσεις, από εκεί και πέρα, οποιοσδήποτε συμπολίτης μας έχει απώλεια και δη απώλεια παιδιών, θα έχουμε μία παραπάνω ευαισθησία. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τα αίτια θανάτου των παιδιών», δήλωσε αρχικά.

Για την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την οξεία ηπατίτιδα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως, «έχουμε κάνει μία έρευνα από 1/1 στις νοσηλείες παιδιών, σε σχέση με τα συμπτώματα που έχει δώσει ο ΠΟΥ, και μπορούν να υπαχθούν σε αυτή την ηπατίτιδα που υπάρχει, και δεν είναι η συνήθης μορφή της. Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη έξαρση, εάν και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χρειάζεται ακόμα και μεταμόσχευση. Με βάση τα στοιχεία, δεν υπάρχει ανησυχία».

 



Facebook Comments