Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου χωρίς κανένα ελαφρυντικό προτείνει προς το δικαστήριο η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Ευγενία Σταθουλοπούλου.

Τα γεγονότα κατά την εισαγγελέα στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς είναι αυταπόδεικτα, εκκωφαντικά και δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο φυσικός αυτουργός .

Τι είπε η εισαγγελέας μέχρι τώρα:

Αυτή η εμβληματική υπόθεση είναι επαρκώς θεμελιωμένη πάνω στη δουλειά που έκανε η αστυνομία το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εξαναγκάζοντας ουσιαστικά τον κατηγορούμενο σε ομολογία. Τα γεγονότα για εμένα είναι αυταπόδεικτα εκκωφαντικά και δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος είναι φυσικός αυτουργός των πράξεών που του αποδόθηκαν.

Το παράλογο της τέλεσης των εγκλημάτων εμένα με παραπέμπει στο αντίο αυτής της ανθρωποκτονίας παρέμεινε ανοιχτό μέχρι το τέλος το αίτιο που πυροδότησε το έγκλημα.

«Ο κατηγορούμενος σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε το σκοπό του. Όταν ξεκίνησε να φράσει τους αεροφόρους οδούς, ένιωθε το αίσθημα της αγωνίας και της ασφυξίας του θύματος. Μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκαν τα ασφυκτικά συμπτώματα. Στα τρία λεπτά η νέκρωση του εγκέφαλου στα πέντε το τέλος της ζωής. Είχε χρόνο να κάνει πίσω, είναι μεγάλος χρόνος το ένα λεπτό αν ήθελε να αναστρέψει κάτι. Στον κατηγορούμενο δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Η περιγραφή του κατηγορουμένου ουσιαστικά ήταν κατασκευασμένη στη δική του εκδοχή για να ενισχύσει την εκδοχή του περί λάθους. Είπε για εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος μόνο αν δηχθούμε ότι ήταν ένας εναγκαλισμός θανάτου. Μας είπε ότι σταμάτησε όταν ένιωσε ότι ήταν λιπόθυμη. Τη πλάκωσε με όλο του το σώμα για να διασφαλίσει ότι δεν θα αντιδράσει. Η Καρολάιν δεν ήταν όρθια και κινούνταν στο χώρο, η κίνηση που καταγράφηκε στο ρoλόι της ήταν από την κίνηση των χεριών της. Ένιωθε κάθε στιγμή ότι βρίσκονταν σε επιθανάτια αγωνία. Σταμάτησε μόνο ότι πέτυχε το σκοπό του. Δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ευτυχώς ο κατηγορούμενος δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει το έξυπνο ρολόι από το χέρι της Καρολάιν και αυτό είναι θεία δίκη. Η ιατροδικαστής κ. Σπηλιοπούλου είπε ότι το άτομο βρίσκονταν σε κατάσταση μεγάλου στρες. Όλο αυτό λειτούργησε έξι λεπτά. Κατά την ιατροδικαστή ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και ακαριαίος».

Facebook Comments