Η “γιορτή της δημοκρατίας”, όπως χαρακτήρισε χθες ο Αλέξης Τσίπρας την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος, δεν είναι καν μια λεκτική ακροβασία. Είναι μια καθαρή ένδειξη της πολιτικής απάτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μεθοδεύτηκε στο δρόμο προς τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, και υλοποιήθηκε χθες, Κυριακή, με τη συμμετοχή στη διαδικασία “όσων χρειάζεται” για να σώσουν το όποιο πολιτικό ανάστημα του κόμματος και του αρχηγού του.

Από τους 172.000 που θριαμβολόγησε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ψήφισαν χθες, είναι σίγουροι ότι αρκετοί δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές. Δεν είναι μόνο το παιδομάζωμα που έκανε, πανικοβλημένος για ενδεχόμενη πανωλεθρία, δίνοντας το δικαίωμα ψήφου σε 15χρονα. Μια βόλτα στα εκλογικά κέντρα χθες αρκούσε για να δείξει ότι Πακιστανοί και λοιπές φιλικές δυνάμεις μεταναστών, σε μεγάλο βαθμό, “έσωσαν” τον Τσίπρα.

 

Ισχυρίστηκε επίσης ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης”, επιβεβαιώνοντας ότι έχει απωλέσει και τη στοιχειώδη ικανότητα πολιτικών εκτιμήσεων.

Αφού, λοιπόν, είναι τόσο σίγουρος για τη νίκη του και την απήχησή του στην κοινωνία, ας δώσει στοιχεία σχετικά με το πόσοι από τους 172.000 έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, καθώς επίσης και τι ποσοστό αναλογεί σε αλλοδαπούς και σε ανήλικους

Πηγή: tomanifesto.gr

Facebook Comments