Θα περιμένουμε να ακούσουμε αύριο τις θέσεις των επιστημόνων για το θέμα της μάσκας, καθώς στην Επιτροπή θα συζητηθεί και το σκέλος που έχει να κάνει με τη χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ», επανέλαβε πως η πανδημία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη «και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί ενδεχομένως το φθινόπωρο να χρειάζεται να επανέλθουμε σε μέτρα».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, υπάρχει ευρωπαϊκή σύσταση ότι από τις 16 Μαΐου στα αεροπλάνα δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η μάσκα και πρέπει να υπάρχει απλώς σύσταση μάσκας. «Αυτό, μετά ως προς την εξειδίκευση, εναπόκειται στο κάθε κράτος-μέλος. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν αύριο στην Επιτροπή των ειδικών είναι και αυτό το σκέλος. Εμείς στο κομμάτι της μάσκας, επειδή είναι ένας ήπιος περιορισμός, αντιλαμβανόμαστε ότι θα μπορούμε να πάμε ένα στάδιο παραπάνω και να υπάρξει περιορισμός, όπως είχαμε ανακοινώσει και στα μέτρα πριν την 1η Μαΐου. Είχαμε πει ότι τουλάχιστον μέχρι 31 Μαΐου παραμένει η μάσκα και κοιτάμε μετά τις εξαιρέσεις» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Όλα αυτά θα συζητηθούν αύριο στην επιτροπή, αλλά αντιλαμβάνεσθε ότι είναι σημαντικό τουλάχιστον οι ευρωπαϊκές χώρες να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή σε αυτό».

Πάντως, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως η μάσκα θα παραμείνει σίγουρα σε κάποιους χώρους που θα υποδείξει η Επιτροπή. «Σε χώρους εξαιρέσεων, όπως κατ’ ελάχιστον νοσοκομεία, χώροι που είναι ευάλωτα άτομα. Αλλά από εκεί και πέρα, αν χρειάζεται να είναι παραπάνω ή λιγότεροι οι χώροι, αυτό είναι κάτι που θα εισηγηθεί η Επιτροπή, όπως αντίστοιχα είμαστε και αρκετά επιφυλακτικοί και έχουμε μιλήσει και με την υπουργό Παιδείας, την κ. Κεραμέως, στο κομμάτι των σχολείων. Γιατί τα σχολεία ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου, άρα είναι πολύ λίγος ο χρόνος που απομένει. Και υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις που εκεί πέρα θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας. Θα παραμένει η σύσταση, αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Facebook Comments