Σε πρώτο πλάνο, δείχνει να είναι ένας τελευταίος ανασχηματισμός. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του και εστιάζει στη διεθνή του ατζέντα αυτή την ώρα.

Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Μητσοτάκης θα είναι εκ των ομιλητών στο European Dinner του Φόρουμ, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και την πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Το επόμενο πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, όπου αναμένεται να βρεθούν οι ηγέτες Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Αλβανίας κ.ο.κ., όπου θα τεθούν επί τάπητος και τα θέματα ενέργειας. Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης θα έχει εφ’ όλης της ύλης, one on one, συζήτηση με τον πρόεδρο του Φόρουμ του Νταβός Μπόργκε Μπρέντε.

Οι όποιες αποφάσεις, συνεπώς, θα ληφθούν μετά την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα αργά το βράδυ της Τετάρτης. Το υπουργικό συνεδριάζει, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια με φυσική παρουσία, το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα, πριν καταλήξει στις επιλογές του. Από πολλές πηγές, πάντως, προκύπτει ότι ο ίδιος έχει κάνει και αναγνωριστικές συζητήσεις με κάποιους υπουργούς. Και μπορεί ο ίδιος να μην έχει αφήσει να διαφανούν οι σκέψεις του για το εύρος και τον χρόνο των παρεμβάσεων στο κυβερνητικό σχήμα, η κουβέντα για κυοφορούμενες παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα, όμως, έχει ανοίξει.

Όπως αναφέρουν πολιτικές πηγές με εμπειρία, το εύρος ενός ανασχηματισμού δείχνει πάντα ορισμένα πράγματα. Κάποιοι εκτιμούν ότι ένας ανασχηματισμός ως γεγονός και μόνο κλείνει την κουβέντα περί εκλογών το φθινόπωρο. Άλλοι στέκονται στο “εύρος” των αλλαγών, λέγοντας ότι μια περιορισμένη παρέμβαση μπορεί να αφήνει “παράθυρο”.

ΓΕ

Facebook Comments