Μεγαλώνει η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύουν «Τα Νέα» της Δευτέρας.


Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, τα δύο κόμματα εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά, με τη ΝΔ ωστόσο να μεγαλώνει τη διαφορά σχεδόν κατά μία μονάδα.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές πλέον η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,1% (έναντι 30,8% στις 7/5) ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 23,2% (έναντι 22,8%). Αντίθετα πτώση παρουσιάζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής βουλής.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής έχει 11,8% (από 12,6%), το ΚΚΕ 5,4% (από 5,9%), η Ελληνική Λύση 4,4% (από 4,6%) και το ΜέΡΑ 25 2,3% (από 2,4%). Ακόμη, οι Ελληνες για την Πατρίδα συγκεντρώνουν 1,8% και η Εθνική Δημιουργία 1,2%.

Μεγάλη είναι η διαφορά και στην «κόντρα» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44,8% των προτιμήσεων έναντι του 30,1% του κ. Τσίπρα. Ωστόσο 24,2% συγκεντρώνει η (αυθόρμητη) απάντηση «Κανέναν από τους δύο».

 




Facebook Comments